Teknoloji

Chrome Android uygulaması ana sayfa butonuna tekrar kavuştu

google chrome

Google Chrome Android uygulamasını kullananlar, tarayıcının adres çubuğu üzerinden yeniden tek dokunuşla ana sayfalarına dönebilecek. XDA’da yer alan habere göre, Google bir süre önce kaldırdığı butonu yeniden Android kullanıcılarının karşısına çıkarmaya başladı.

Pek çok tarayıcı uygulamasında yer alan söz konusu ikon, hem masaüstünde hem de mobilde kullanıcıların ana sayfalarına hızlı biçimde dönmesini sağlıyor. Uygulamayı daha önce Chrome’un Android sürümünde kaldıran Google, tarayıcının masaüstü versiyonunda ise ikona yer vermeyi sürdürmüştü. Ancak kısa bir aranın ardından Android kullanıcıları da ana sayfa butonuyla yeniden buluştu.

chrome androidİlk haberlerde ana sayfa tuşunun sadece beta sürümlerde görüldüğü belirtilse de, daha sonra yapılan paylaşımlarda stabil sürümleri kullananların da ana sayfa butonunu da gördüğü anlaşılıyor. Kendilerine bir ana sayfa belirlemeyen kullanıcılar ise bu butona dokunduklarında Google’ın arama sayfasına yönlendiriliyor.

Chrome Android uygulaması Google tarafından oldukça sık biçimde güncelleniyor. Düzenli olarak yeni özellikleri beta sürümleriyle test eden şirket, kullanıcılardan gelen geri bildirimlere de önem veriyor gibi görünüyor. Kaldırılan bir özelliğin geri dönüşü, bu durumun somut bir göstergesi olarak göze çarpıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER