Teknoloji

Chrome Android uygulamasında gizli sekmeler parmak iziyle korunacak

chrome ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google 2020’den bu yana bazı iOS uygulamalarında “Gizlilik Ekranı” adını verdiği bölüme erişim için Face ID veya Touch ID ile doğrulama yapılmasını zorunlu tutuyor. İnternet devi şimdi de Chrome Android uygulamasına benzer bir özellik ekliyor.

Artık Android cihaz sahipleri Chrome’daki gizli sekmelerini parmak izleriyle koruma altına alabilecek. Chrome gizli sekmelerin açık olduğunu fark ettiğinde bu sekmeleri otomatik olarak kilitleyecek ve kilit de parmak iziyle açılabilecek.

Kullanıcılar Chrome’u kapatıp tekrar açtıktan sonra bu sekmelere geri dönülürken Gizli Sekme logosunun bulunduğu bir gri ekran gösteriliyor. Buradaki “Gizli sekmenin kilidini aç” yazısına dokunulduğunda ise kullanıcıların karşısına “Siz olduğunuzu doğrulayın” yazısı çıkıyor. Burada parmak izi veya telefonun PIN koduyla kimlik doğrulaması yapılabiliyor.

chrome androidDiğer seçenekler arasında standart sekmelere dönüş bulunuyor. Üç nokta ikonuna dokunulduğunda ise daha fazla seçenek kullanıcıların karşısına çıkıyor.

chrome androidChrome Android uygulaması için hazırlanan bu yeni güvenlik aracının yakında tüm kullanıcıların erişimine açılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER