Teknoloji

Chrome 60 MacBook Pro’lara Touch Bar kontrollerini getirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Chrome’un 60 numaralı en son versiyonu Windows, Linux ve Mac için yayınlandı. En ilginç yenilik ise Mac tarafında geliyor gibi görünüyor. 9to5Mac sitesinin belirttiğine göre, son güncellemeyle birlikte en yeni MacBook Pro bilgisayarlara Touch Bar desteği geliyor.

Chrome 60 sürümü sayesinde Touch Bar kullanıcıları Chrome kısayollarını özelleştirme, istedikleri butonları ekleme, kaldırma veya sıralamalarını değiştirme imkanına sahip oluyor.

Söz konusu ayarı kullanmadan önce Chrome versiyonunuzun güncel olduğundan emin olmalısınız. Daha sonra da, Menü çubuğundaki Görüntüle > Touch Bar’ı Özelleştir yolunu takip etmeniz yeterli olacaktır. Tabii ki, dizüstü bilgisayarın ekran parlaklığı ve ses ayarları gibi ayarlarını Chrome kısayolları ile birleştirebilir, özel bir kontrol kümesi oluşturabilirsiniz.

Standart Chrome Touch Bar kısayolları
Özelleştirme modu
Dizüstü bilgisayar kontrol butonlarıyla birlikte

Eğer Chrome’un kelimelerinizi otomatik olarak tamamlamasını istemiyorsanız, yazma tavsiyelerini devre dışı bırakmayı tercih edebilirsiniz. Touch Bar desteğine ek olarak, Chrome 60, Ödeme Talebi ve İzin Yönetimi API’ları gibi, tüketici tarafında görünmeyen yenilikleri de barındırıyor. Böylelikle geliştiriciler ödeme işlemi gerçekleştirme veya kullanıcı girişi yapma süreçlerini daha da hızlandırma imkanı bulacaklar.

Chrome 60‘ı şimdi indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER