Teknoloji

Kanadalı astronot Chris Hadfield’ın “Space Oddity” yorumu yeniden YouTube’da

chris-hadfield-space-oddity

Kanadalı astronot Chris Hadfield, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki son günlerinde David Bowie’nin ünlü şarkısı Space Oddity’yi yeniden yorumlamış, hatta bir de klip çekmişti. YouTube’da büyük popülarite yakalayan klip, Hadfield’ın bağlı olduğu Kanada Uzay Ajansı ve Bowie’nin yayıncıları arasındaki lisans anlaşmasının sona ermesinin ardından geçtiğimiz mayıs ayının ortalarında YouTube’dan kaldırılmıştı. Tarafların videonun iki yıl daha YouTube’da yayınlanması için anlaşmaya varmasının ardından Hadfield’ın Space Oddity yorumu yeniden YouTube’da izlenebilir hâle geldi.

Gelişmeyi kişisel blogu ve Twitter hesabı aracılığıyla duyuran Hadfield, orijinal videonun kaldırılması sürecinde ortada herhangi bir art niyet olmadığının altını çizdi. Uzayda çekilen video klip 1 yıllık dönem içinde toplam 23 milyon 489 bin 187 defa izlenmişti. Videonun yeniden yayına girmesiyle birlikte sayaç kaldığı yerden işlemeye devam ediyor.

Space Oddity’nin  esas sahibi olan ünlü müzisyen David Bowie ise Hadfield’ın Space Oddity yorumunu “şarkının bugüne kadar yapılmış en kuvvetli versiyonu” olarak tanımlamıştı.

Videonun yeniden yayına girmesinde yaşanan gecikmeyi doğal bir durum olarak tanımlayan Hadfield, sürecin bu kadar uzamasında kişisel faktörlerin herhangi bir etkisi bulunmadığını vurguladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER