Teknoloji

Tecrübeli yönetici Facebook’taki görevine geri dönüyor

chris cox facebook

Facebook’un en uzun süreli çalışanlarından biri olan Chris Cox, geçtiğimiz yıl CEO Mark Zuckerberg ile yaşadığı anlaşmazlıkların ardından şirketten istifa etmişti. Ancak Cox’un ayrılığı fazla uzun olmadı. 2005’te Facebook’ta mühendis olarak çalışmaya başlayan Cox, yeniden sosyal ağın ürün şefliğini üstleneceğini duyurdu.

Cox, geri dönüşünü açıkladığı Facebook paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “2019’da yeniden kendi zamanıma odaklandım. İklim değişikliği girişimleriyle ilgilendim, seçim yılı için ilerlemeci siyasi bir altyapı oluşturdum, reggae grubumla çaldım, ailem ve çocuklarla yakın zaman geçirdim. Ardından 2020 hepimize odaklandı. Önce bir kamu sağlığı krizi, ardından ekonomik kriz ve şimdi de ırksal adaletsizlik. Dünya dengesiz ve bölünmüş. İşler zaten zordu, şimdi insanlar daha da çok sıkıntı yaşıyor.”

Cox’un dönüşü Facebook ve Mark Zuckerberg için kritik bir zamanda gerçekleşti. Mark Zuckerberg’in Donald Trump’ın şiddeti öven paylaşımlarına karşı harekete geçmemesine öfkelenen Facebook çalışanları, CEO’ya büyük tepki göstermişti. O günden bu yana sanal protestolar düzenleyen Facebook personeli, şirketi kamuoyunun önünde eleştirmekten de geri kalmamıştı.

Cox’un geçtiğimiz yılki istifası, hisse hakları sebebiyle kendisine yaklaşık 170 milyon dolar kaybettirmişti. Zuckerberg ile şirketin geleceği üzerine yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle istifa eden Cox, bu konu hakkında kamuoyunun önünde konuşmamıştı. Ancak çıkan haberlerde tecrübeli yöneticinin şirketin uygulama ailesini birleştirme planından endişe duyduğu belirtilmişti.

Facebook’ta yapılan değişikliklerin kendisini heyecanlandırdığını söyleyen Chris Cox, geçtiğimiz ay Mark Zuckerberg ile iletişime geçtiğini belirtti. Dünyanın eskisine kıyasla daha kaotik ve dengesiz bir hâl aldığını söyleyen Facebook yöneticisi, en önemli kararların ve ürünlerin kendilerini beklediğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER