Teknoloji

Chris Capossela: Surface serisi kadar iyi bir telefona ihtiyacımız var

microsoft

microsoft-lumia-950-291215

Twit’te yayınlanan Windows Weekly programına katılan Microsoft’un pazarlama şefi Chris Capossela, en yeni Windows telefonlarının platformun talihini tersine çevirmek için yeterli olmayacağını belirtti. Amiral gemisi Lumia 950 için “sağlam” ifadesini kullanan Capossela, insanları iPhone’u bırakıp bir Microsoft cihazına geçiş yapma konusunda ikna etme konusunda işlerinin kolay olmadığını kabul etti.

Capossela, Lumia telefonlar için Microsoft’un başarılı Surface serisini örnek gösterdi. Şirketinin Surface serisinin telefon tarafında muadilini geliştirmesi gerektiğini söyleyen Capossela, söz konusu cihazın Windows’u sevenler tarafından sadece bir telefon olarak algılanmamasının da önemli olduğunu ifade etti. Geniş çoğunluğa hitap edebilecek kendine özgü bir cihaza ihtiyaç duyduklarını dile getiren Microsoft’un pazarlama şefi, bunun için zaman gerektiğini de sözlerine ekledi.

Capossela, daha genç nesli platforma çekmenin önemine de vurgu yaptı. Programın sunucularından Leo Laporte, Capossela’nın bu sözleri üzerine “Snapchat’e ihtiyacınız var.” sözlerini kullandı. Gençlerin yoğun biçimde kullandığı uygulama, Windows Phone platformunda bulunmuyor.

Laporte’ye katılan Capossela, listeyi biraz daha uzatarak Instagram ve Uber gibi uygulamaları Snapchat’in yanına ekledi ve telefonlarında sunmaları gereken 10-15 uygulamanın bulunduğunu belirtti. Microsoft, Windows Phone’a kullanıcı ve geliştirici çekebilmek için yazılım ve donanımı birlikte sunması gerektiğini farketmişe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER