Teknoloji

Chitika verilerine göre Android web trafiğinde en büyük pay Samsung cihazlarının

Araştırma şirketi Chitika tarafından açıklanan ve Kuzey Amerika’daki mobil web trafiğini mercek altına alan rakamlara bakıldığında Samsung’un Android pazarındaki diğer rakiplerine karşı önemli bir üstünlük sağladığı bir kez daha görülüyor. Ancak tüm mobil cihazlar hesaba alındığı zaman iOS işletim sistemli cihazların web trafiği konusunda Android’in üstünde yer aldığı anlaşılıyor.

samsung-galaxy-note-3-inceleme-00027

20-26 Şubat tarihlerini kapsayan web trafiği grafiğine göre, Samsung cihazları Android web trafiğinin yüzde 55.5’lik bir kısmını oluşturuyor. Güney Koreli şirket bu oran sayesinde yüzde 8.2 ile kendisini izleyen Amazon ve LG’ye ciddi bir fark atmış oluyor.

Chitika’nın rakamlarında dikkat çeken bir diğer nokta ise Android işletim sisteminden gelen web trafiğinin çok büyük bir kısmının akıllı telefon kaynaklı olması. Android web trafiğinde akıllı telefonların payı yüzde 78.6 olurken, tabletlerin payı yüzde 21.4 oldu.

Kuzey Amerika’nın mobil web trafiğine daha geniş bir perspektiften bakıldığında ise iOS’in Android’in üstünlük sağladığı görülüyor. Mobil web trafiğinin yüzde 65’i iOS cihazlarından gelirken, Android cihazların toplam payı yüzde 35’te kaldı. 2012’nin aralık ayında bu dağılımın yüzde 67’ye yüzde 33 olduğu göz önüne alınınca aradan geçen zamanın iOS hakimiyetinden pek fazla şey götürmediği anlaşılıyor.

İlgili >> SlashGear

İLGİLİ HABERLER