Teknoloji

Chimei Innolux da iPad 2 için panel sağlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

img_9865iPad 2 sıkıntısı eskisi kadar olmasa da yaşanmaya devam ediyor. iPad 2’nin dünya çapındaki tedarik durumu talepleri karşılamak için hâla yeterli seviyeye ulaşmış değil. Ancak Apple tedarik sürecini iyileştirmek için çalışıyor ve yeni sağlayıcıları iPad 2 üretim sürecine dahil ediyor.

Apple’ın büyük sağlayıcılar lsitesine eklenen son şirket Chimei Innolux oldu. Şirket Apple’ın iPad 2’si için dokunmatik paneller üretecek ve ilk teslimini haziran ayında yapacak. Bu şirket son zamanlarda Hitachi ile IPS teknoloji lisans anlaşması imzalamasıyla biliniyor. Apple’ın tabletinde kullanılan IPS görüntüleme teknolojisi kullanıcılara daha geniş bir görüş açısı sunuyor.

Bu arada Chimei’nin Apple’ın ana üretim partneri olan Foxconn ile uzun süreli bir ortaklığı bulunuyor. Bu ilişki Apple’ın üretimini daha düzgün hâle getirmesine yardımcı olabilir. Bir ihtimal, Chimei Apple’ın tabletinin panelinin üretiminden dokunmatık bileşenlerin final ürüne eklenmesine kadar tüm süreci kontrol edebilir.

iPad 2 sıkıntısına neden olarak bu tabletin LG tarafından üretilmiş ekranlarında yaşanan ışık sızdırma problemi gösterilmişti. Ancak Apple’ın iPad 2’ye gelen yüksek talebi rahat karşılamak adına ne Samsung ne de LG’yi başka panel üreticileriyle değiştirmeyeceği düşünülüyor. Bu arada geçen günlerde Foxconn’da meydana gelen patlama da Apple’ın tabletinin üretiminde soruna neden oldu.

İlgili – Electronista

İLGİLİ HABERLER