Ulaşım

Elektrikli Chevrolet Silverado CES 2022’de tanıtılacak

chevrolet silverado

Önümüzdeki yılın ilk günlerinde başlayacak CES 2022’nin açılış konuşmasını General Motors CEO’su Mary Barra yapacak. Barra sadece fuarın açılışını gerçekleştirmekle yetinmeyecek. Elektrikli Chevrolet Silverado da bu etkinlikte gözler önüne çıkacak.

Chevrolet popüler pikap kamyonetinin elektrikli versiyonu üstünde çalışmaya başladığını geçtiğimiz nisan ayında duyurmuştu. Şirket, kamyonetin tam şarjla 675 kilometre yol katedebileceğini belirtmişti. Bu mesafe Tesla Model S’in Long Range Plus versiyonunun menzilini geride bırakıyor.

Chevrolet aracın son kullanıcıyla buluşacak versiyonunun cam tavanla geleceğini ve kabinin daha büyük görünmesini sağlayacak değişikliklerin yapılacağını açıkladı. GM ilk kez tam boy bir pikap kamyonet için cam tavan seçeneğini sunmuş olacak. Chevrolet otomobilin dört çekişli versiyonunun sunulacağını da duyurdu.

Elektrikli Chevrolet Silverado, GM’in Ultium isimli platformu üstüne geliştirildi. Bu modüler teknoloji batarya ve sürüş ünitelerini karıştırmayı ve GM çatısı altındaki her otomobili elektrikli hâle getirmeyi mümkün kılıyor. Tıpkı Hummer EV gibi, Silverado da GM’in Factory ZERO isimli fabrikasında üretilecek. Her türlü elektrikli otomobilin üretileceği fabrika, şirkete 2.2 milyar dolara mal olmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER