Ulaşım

Chevrolet Bolt CES 2016’da görücüye çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

chevrolet-bolt-191115

Los Angeles Auto Show’da konuşan GM Başkan Yardımcısı Mark Reuss, elektrikli otomobil Chevrolet Bolt’un üretim versiyonunun önümüzdeki ocak ayının ilk günlerinde düzenlenecek CES 2016’da görücüye çıkacağını açıkladı. Chevrolet Bolt, ilk olarak geçtiğimiz ocak ayında Detroit’te düzenlenen Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda bir konsept olarak tanıtılmıştı. GM, daha önce Chevrolet Bolt’un 2016’da satışa sunulacağını açıkladığı için son versiyonun görücüye çıkışı için seçilen tarih kulağa şaşırtıcı gelmiyor.

Özünde bir “tüketici elektroniği” fuarı olan CES, son yıllarda bağlı ve sürücüsüz otomobil gibi konseptlerin de ortaya çıkmasıyla birlikte bir otomobil fuarına dönüşmüştü.

Artık otomotiv sektörünün pek çok önemli yöneticisini CES’te sahnede görmek mümkün oluyor. CES 2016’da GM CEO’su Marry Barra’nın da sahneye çıkması ve Chevrolet Bolt’u tanıtması bekleniyor.

Chevrolet Bolt, kullanıcılarına 320 kilometrenin üstünde mesafe tüketmeyi vadeden bir elektrikli motorla birlikte gelecek. Bolt’un en büyük rakibinin ise 2016’da duyurulacak Tesla Model 3 olması bekleniyor. 2017’de yollara çıkması planlanan Tesla Model 3 de Chevrolet Bolt’a yakın bir menzil vaadinde bulunuyor. Hem Tesla Model 3’ün hem de Chevrolet Bolt’un 40 bin doların altında fiyatlarla satılması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER