Teknoloji

ChefCharger akıllı telefon şarj ünitesi bardak altlığı olarak da kullanılabiliyor

chefcharger-09115-1

Akıllı telefonlar için hazırlanan taşınabilir şarj üniteleri, pek çok kişi için vazgeçilmez hâle gelmiş durumda. Bu ihtiyaç, taşınılabilir şarj ünitelerinin de farklı formatlara bürünmesinin önünü açıyor. Bu konudaki en etkileyici çalışmalardan biri ise ChefCharger isimli şirketten geldi. Şirketin hazırladığı akıllı telefon şarj ünitesi, aynı zamanda bardak altlığı olarak da işlev görüyor.

MIT’den mezun olan Lana Ibragimova ve Alex Smetannikov tarafından kurulan ChefCharger, aynı zamanda bardak altlığı olarak da kullanılabilen taşınabilir şarj ünitelerini restoranlara satmayı amaçlıyor. Şirketin sadece bardak altlığı formunda şarj üniteleri hazırlamadığını; şamdanları, tuzluk ve karabiberlikleri de şarj cihazı olarak kullanmayı mümkün kılacak tasarımlara da imza attığını belirtmek gerekiyor.

chefcharger-091115-2

Bambudan yapılan bardak altlığı formundaki şarj aletleri suya dayanıklı. Dolayısıyla müşterilerin bardak altlığının üstüne bir şey dökmekten endişe etmesine gerek yok. Gerçekten de iyi tasarlanan ChefCharger’ın aynı zamanda bir şarj ünitesi olduğu ilk bakışta anlaşılmıyor.

chefcharger-091115-3

ChefCharger, restoranlarda kullanım amacıyla tasarlandığı için fiyatı da bu amaç doğrultusunda belirlenmiş. Beşli paket halinde satılan bardak altlığı formundaki şarj ünitesi için 300 dolar ödemek gerekiyor. Sekizli bir set olarak satılan tuzluk ve karabiberliklerin fiyatı ise 800 dolar olarak belirlenmiş.

ChefCharger oldukça havalı tasarımlara imza atsa da, hazırladığı ürünler henüz kablosuz şarj yeteneği barındırmıyor. Akıllı telefonlar bardak altlığına sarılan kablolar aracılığıyla şarj ediliyor.

İLGİLİ HABERLER