Teknoloji

ChatGPT mobil uygulaması yeni bir teknoloji devrimi başlatıyor

chatgpt

OpenAI, yapay zeka tabanlı sohbet botu ChatGPT’nin iOS uygulamasını dağıtıma çıkardı. Android sürümünün de “yakında” geleceği vaat ediliyor. Ücretsiz olarak kullanılabilen bu uygulama, web ile sohbet geçmişini senkronize ediyor ve OpenAI’nin açık kaynaklı ses tanıma modeli Whisper tarafından desteklenen sesli giriş özelliğine sahip. Hem iPhone’larda hem de iPad’lerde çalışabilen uygulama, App Store’dan indirilebilir. Ne var ki, uygulama henüz Türkiye’ye açılmadı.

ChatGPT’nin mobil uygulamasının geleceği önceden belirtilmemişti, ancak bu, ChatGPT’nin inanılmaz popülaritesi göz önüne alındığında mantıklı bir adım gibi görünüyor. AI sohbet botu, geçtiğimiz kasım ayında sunuldu ve kullanımı hızla arttı. Bazı tahminlere göre, uygulama bu yılın ocak ayı sonuna kadar 100 milyon kullanıcıya ulaştı, ancak OpenAI bu rakamları hiçbir zaman doğrulamadı.

ChatGPT mobil uygulamasının kullanıma sürülmesi, OpenAI’nin ChatGPT’yi piyasada konumlandırma yaklaşımı göz önüne alındığında ilginç görünüyor. Sohbet botu bir deney olarak başladı, ancak hızla üniversite makalelerinde kopya çekmekten iş uygulamalarına kadar her şey için botu kullanan bir tüketici kitlesi buldu. Şubat ayında OpenAI, uygulama için bir premium abonelik hizmeti olan ChatGPT Plus’ı başlattı. Bu hizmet, şirketin en son dil modeli GPT-4 kullanılarak oluşturulan yanıtlara öncelikli erişim sunuyor ve aylık 20 dolar tutuyor.

ChatGPT’nin mobil uygulaması, Microsoft’un Bing uygulamasını kullanmanın yanında, OpenAI’nin dil modellerine erişmenin en iyi yolu olmuştur. Bu nedenle ChatGPT’nin resmi uygulaması, muhtemelen bu kullanıcıların bir kısmını Microsoft’tan çekecektir. Ayrıca, resmi bir ChatGPT mobil uygulaması çıkışı, insanların mobilde sohbet botuna erişim sunma iddiasında bulunan sayısız spam ve sahte uygulamaya kaydolmasını da durduracaktır.

Elbette, ChatGPT’nin mobilde web’dekiyle aynı sorunları var. Bunlar arasında botun tam bir güvenle bilgi uydurma eğilimi ve gizlilik endişeleri bulunuyor. OpenAI, kullanıcılarasohbetleri özel hale getirme seçeneğini ancak yakın zamanda sundu ve uygulamanın ana ekranı kullanıcıları hala uygulamada “hassas bilgiler” paylaşmamaları konusunda uyarıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER