Teknoloji

ChatGPT iOS uygulaması Siri ve Kestirmeler desteği kazanıyor

chatgpt android

OpenAI, ChatGPT iOS uygulaması için yeni özellikler duyurdu. Bu yeni özellikler arasında Siri ve Kestirmeler desteği ön plana çıkıyor. Artık uygulama içinde bir ChatGPT kestirmesi oluşturmak ve bunu farklı uygulamalar ve ChatGPT arasında bir iletişim aracı olarak kaydetmek mümkün hâle geliyor.

Örneğin, ChatGPT’den bir soruyu cevaplamasını veya bir bilgiyi aramasını isteyip yanıtın mesaj olarak bir arkadaşa gönderilmesini veya not olarak saklanmasını sağlamak mümkün oluyor. Buna ek olarak, ChatGPT’yi çalıştırmak veya bahsettiğimiz kestirmeleri oluşturmak için Siri kullanılabiliyor. ChatGPT iOS uygulaması ses girişi için OpenAI’ın Whisper ses tanıma yazılımından yararlanıyordu. Artık bu listeye Siri de ekleniyor.

Sürükle ve bırak özelliği, ChatGPT’nin farklı iOS cihazları arasındaki entegrasyonunu kuvvetlendiriyor. Mesajları ChatGPT arayüzünden çekmek ve diğer uygulamalara yerleştirmek de bu yöntemle mümkün. Bu özellik, Kestirmeler’in manuel versiyonu olarak da tanımlanabilir.

ChatGPT iOS uygulaması iPad’de daha iyi bir deneyim sunacak

ChatGPT önümüzdeki dönemde iPad üzerinde de daha iyi bir deneyim sunacak. Daha önce iPad’de uygulamayı tam ekranda kullanmak mümkün değildi. OpenAI uygulamayı sadece iPhone ekranına göre formatlamıştı. Artık iPad sahipleri de ChatGPT’yle tam ekranda etkileşime geçebilecek.

ChatGPT iOS uygulaması geçtiğimiz ayın ortalarında ilk olarak ABD’de kullanıma sunulmuş, daha sonra uygulama 11 ülkede daha erişilir hâle gemişti. Güncelleme öncesinde uygulama, ChatGPT Plus abonelerinin bilgisayardaki diyaloglarını eş zamanlamasına ve GPT-4’e erişmesini sağlıyordu. ChatGPT’nin Android uygulaması henüz çıkmış değil.

İLGİLİ HABERLER