Teknoloji

ChatGPT, Bing iş birliğiyle web tarama özelliğini tekrar kullanıma sunuyor

openai voice engine

OpenAI, çarşamba günü yaptığı açıklamada, ChatGPT web sürümü güncel bilgiler için tarayabilme yeteneğini tekrar kazandığını duyurdu. “Browse with Bing” (Bing ile Gözat) adlı bu özellik ile gelen ChatGPT internet erişimi, sohbet robotunun yanıtlarında alıntı yaptığı “güncel ve yetkin” kaynaklardan doğrudan cevaplar sunmasını sağlıyor. Özellik şu an için sadece Plus ve Enterprise aboneliklere açık. Ancak OpenAI, bu özelliği “yakında tüm kullanıcılara” sunacağını belirtiyor.

ChatGPT internet erişimi “Bing ile Gözat” aracıyla geliyor

Microsoft’un Bing Sohbet özelliği Windows üzerinde, Edge tarayıcısında ve üçüncü parti tarayıcı eklentilerinde zaten web’den canlı bilgiler döndürebiliyor Google’ın Bard özelliği de Chrome ve diğer tarayıcılarda aynı işlevi görebiliyor. Her iki platform da ChatGPT’nin “Bing ile Gözat” özelliği gibi arama yaparken bağlantılar sunuyor. Bu arada Meta, Meta Connect etkinliğinde yaptığı açıklamada, WhatsApp, Instagram ve Messenger’daki Meta AI Asistanı için gerçek zamanlı web sonuçlarını Bing ile sağlayacağını duyurdu.

ChatGPT internet erişimi özelliğini açmak biraz kafa karıştırıcı olabilir. OpenAI, tarayıcı sürümü için talimatlar sağlıyor, ancak iOS uygulaması için aynısını bulmak pek kolay olmuyor. Eğer bir aboneliğiniz varsa, yapmanız gerekenler: Üç nokta menü > Ayarlar > Yeni Özellikler > Bing ile Gözat yolunu takip etmek. Daha sonra, yeni bir sohbet başlatın, GPT-4’e dokunun ve “Bing ile Gözat”ı seçin. Bu adımların ardından aramalarınız güncel web sitelerinden bilgi döndürmelidir.

OpenAI, ChatGPT iOS uygulamasına haziran sonunda internet erişimi yeteneği eklemişti, ancak hızla geri çekti. Kullanıcılar, bir URL’yi doğrudan besleyerek ChatGPT’yi ödeme duvarı arkasındaki içeriği göstermeye ikna edebileceklerini anlamışlardı. O zamandan beri, OpenAI’nin otomatik tarayıcısı, sitelerin analizden kendilerini çıkarmasına olanak tanıyan bir kullanıcı istemcisi ile kendini tanıtarak, ChatGPT’ye bilgi besliyor.

OpenAI’nin abonelik planlarından birine sahipseniz ve Bing ile Gözat özelliğini denemek istiyorsanız, işte şirketin talimatları:

  • ‘Profil & Ayarlar’ı tıklayın
  • ‘Beta özellikleri’ni seçin
  • ‘Bing ile Gözat’ı açın
  • GPT-4 altında bulunan seçici içinde ‘Bing ile Gözat’ı seçin.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER