Manşetler

OpenAI, ChatGPT’ye yeni özellikler ekliyor: İşte detaylar

openai voice engine

OpenAI, imza niteliğindeki yapay zeka sohbet botu ürünü ChatGPT‘ye yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Bu hafta, OpenAI’nin ilk geliştirici savunucusu ve geliştirici ilişkileri uzmanı Logan Kilpatrick, X (eski adıyla Twitter) üzerinden bir gönderi paylaştı ve “ChatGPT’ye büyük bir güncelleme seti gelecek hafta boyunca yayınlanacak.” dedi.

Kilpatrick’ın öne çıkardığı yeni özellikler arasında örnek istemler, önerilen yanıtlar ve Kilpatrick’ın “yorgunluğu azaltmak için çok kullanışlı” olarak nitelendirdiği takip soruları yer alıyor. Ayrıca, her bir yeni sohbet başlatıldığında en son / en gelişmiş OpenAI büyük dil modelini (LLM) etkinleştirmek zorunda kalmamak için varsayılan bir GPT-4 ayarı, OpenAI Kod Yorumlayıcı eklentisini kullanırken birden fazla dosya yükleme desteği ve daha fazlası da gelecekler arasında bulunuyor.

Bu yenilikler daha önce test amacıyla kısıtlı bir kullanıcı kitlesine sunuldu ve kullanıcılardan gelen ilk tepkiler karışık oldu. Bazıları, GPT-4’ü varsayılan olarak belirlemeyi ve kullanıcıların önceki iki haftalık dönemin ötesinde oturumlarının açık kalmasına izin veren bir özelliği övdü. Bazıları ise Reddit’teki OpenAI ve ChatGPT subreddit topluluklarında, “Özür dilemeyi de durduracak mı? Umarım öyledir.” diye sordu.

Bazıları, örnek istemlerin eklenmesini “ADHD’si olan biri için korkunç” olarak nitelendirdi, çünkü bunlar dikkat dağıtıcı bulundu.

Yine de, yeni özelliklerin eklenmesinin erken aşamasındayız ve hangi özelliklerin kullanıcılar tarafından sonuçta kabul edileceği ve iş akışlarında en çok kullanılacağı, hangilerinin kabul görmeyeceği veya uzun vadede reddedileceği henüz belli değil.

GPT-5 ile gelecek bazı özellikler de belli oldu

Yeni özellikler, OpenAI’nin devam eden serisinin bir sonraki LLM’si olan GPT-5 için ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) ile bir marka başvurusu yaptığı haberleriyle aynı zamanda geliyor. Söz konusu başvurunun “insan konuşmasının ve metninin yapay üretimi” ve “bir dildeki metni veya konuşmayı başka bir dile çevirme” gibi muhtemel özellikleri içerdiği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER