Teknoloji

ChatGPT’nin kullanıcı sayısı haziran ayında ilk kez düştü

openai chatgpt enterprise

OpenAI’ın yapay zekâlı sohbet botu ChatGPT 2023’ün sonlarında hayatımıza adeta bir fırtına gibi girmişti. Bu fırtına şu sıralarda biraz dinmiş gibi görünüyor. İnternet data analiz şirketi Similarweb’in verilerine göre, sohbet botunun internet sitesinin mobil ve masaüstü trafiği geçtiğimiz ay yüzde 9.7 oranında azaldı.

Eğer bu veriler doğruysa, sohbet botu ilk kez kullanıcı kaybetmiş oluyor. Haziran ayına ait Sensor Tower verileri de sohbet botunun iOS uygulamasının ay içinde zirveyi gördükten sonra düşmeye başladığını gösteriyor. OpenAI’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

ChatGPT’ye olan ilginin azalması, bir endüstri trendinin parçası gibi görünüyor. Similarweb’in rakamları, son aylarda Microsoft Bing, Google Bard ve Character.AI’ın masaüstü ve mobil web sitelerini daha az kişinin ziyaret ettiğini gösteriyor. Örneğin Microsoft, Bing AI genel önizlemede kullanıma sunulduğunda, arama motoru trafiği şubat ve mart aylarında arttı. O zamandan beri, web sitesine gelen aylık trafik istikrarlı bir şekilde azaldı ve neredeyse Microsoft’un Bing’i GPT-4 ile yeniden düzenlemesinden önceki seviyelere geri döndü.

Kullanıcılar ChatGPT’de daha az vakit geçiriyor

Similarweb’in rakamları, kullanıcıların ChatGPT’de daha az vakit geçirdiğini gösteriyor. Mayıs ayı itibarıyla sohbet botuyla olan ortalama etkileşim süresinin 8,5 dakikaya indiği belirtildi. Bu düşüşte okulların tatile girmesinin etkili olmuş olabileceği tahmin ediliyor. Buna ek olarak, aralarında Samsung’un da bulunduğu şirketlerin çalışanlarına yapay zekâ sohbet botlarının kullanımına yasal getirmesinin de kullanıcı sayılarını düşürmüş olabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER