Teknoloji

OpenAI, yeni arama motoru ile Google’ı zorlayabilir

chatgpt

Son dönemde Google, arama motoru pazarının tartışmasız lideri olmayı sürdürüyor. Ancak Microsoft’un Bing’i, ChatGPT’nin desteğiyle Google’ın konumunu sarsmaya başladı. OpenAI’ın bu alandaki atılımı ise Google’ın karşısında yepyeni bir rakip doğurabilir.

Söylentilere göre OpenAI, Google’ın büyük geliştirici konferansından hemen önce, 9 Mayıs’ta kendi arama motorunu tanıtabilir. X (eski adıyla Twitter) kullanıcısı Ashutosh Shrivastava, OpenAI’nin SSL sertifika kayıtlarına dayalı olarak “search.chatgpt.com” adında bir alan adıyla ilgili ipuçları verdi.

Tarayıcınızda bu alan adını açtığınızda, “Not found”, yani “Bulunamadı””” mesajı ile karşılaşıyorsunuz. Bu da ChatGPT’nin arama motorunun gerçekten de geliştirilmekte olduğu spekülasyonlarını artırıyor. Aynı zamanda OpenAI’nin ana sayfası da büyük bir yeniden düzenleme geçiriyor ve arama ön plana çıkarılıyor.

ChatGPT arama motoru, Google’a rakip olacak mı?

Microsoft, OpenAI’nin büyük yatırımcılarından biri olmasına rağmen Bing, Google arama motoru ile rekabet edemiyor. The Information’ın şubat ayında verdiği bir habere göre, OpenAI’nin üzerinde çalıştığı bu arama motoru, kısmen Bing’in teknolojisine dayanabilir ve Google Arama’nın hakimiyetine ciddi bir tehdit oluşturabilir.

Günümüzde yapay zekâ destekli arama motorları, Google Arama gibi, sorularınıza sadece birkaç cümlelik yanıtlar sunuyor. Bunun yanı sıra, alt kısımda kaynakların bağlantılarını da sağlıyor. The Information’a göre bu yeni arama ürünü, ChatGPT’den daha hızlı olabilir ve güçlü özetleme yeteneklerini koruyabilir.

ChatGPT arama motoru hakkında detaylar henüz netleşmedi, ancak 9 Mayıs yakında. Bu nedenle OpenAI’nin üzerinde çalıştığı projeleri öğrenmek için uzun süre beklemeye gerek kalmayacak. Üstelik OpenAI CEO’su Sam Altman, şirketin Google Arama’ya rakip olacak bir ürün üzerinde çalıştığına dair ipuçları vermekten çekinmedi.

İLGİLİ HABERLER