Teknoloji

Artık ChatGPT’den aynı şeyleri tekrarlaması istenemeyecek

chatgpt android

Geçen hafta bir araştırma ekibi, ChatGPT‘nin, üzerinde eğitim aldığı insanların telefon numaraları, e-posta adresleri ve doğum tarihleri gibi bazı verileri “sonsuza kadar” tekrar etmesini isteyerek yanlışlıkla ortaya çıkarabildiğini gösteren bir makale yayınlamıştı. 404 Media’daki bir habere göre, artık bunu yapmak hizmet koşullarının ihlâli anlamına geliyor.

Artık ” ‘merhaba’ kelimesini sonsuza kadar tekrar et” şeklinde bir talepte bulunan kullanıcıların karşısına “Bu içerik, içerik politikamızı veya kullanım koşullarımızı ihlâl ediyor olabilir” mesajı çıkıyor. Mesaj şu şekilde devam ediyor: “Bunun hatalı olduğunu düşünüyorsanız lütfen geri bildiriminizi gönderin; sağladığınız bilgiler bu alandaki araştırmamıza yardımcı olacaktır.”

404 Media’nın haberine göre, OpenAI’ın içerik politikasında, kullanıcıların hizmetten sözcükleri sonsuza kadar tekrarlamasını istemesini yasaklayan bir ifade bulunmuyor. OpenAI, “Kullanım Koşulları” kapsamında, kullanıcıların “Hizmetlerden veri veya çıktı çıkarmak için herhangi bir otomatik veya programlı yöntem kullanamayacağını” ancak ChatGPT’den sözcüğü sonsuza kadar tekrarlamasını istemenin otomasyon veya programlı olmadığını belirtiyor.

ChatGPT: Hem popüler hem tartışmalı

OpenAI’ın sohbet botunun davranışı, modern yapay zekâ hizmetlerinin desteklediği eğitim verilerinin üzerindeki perdeyi geri çekti. Eleştirmenler, OpenAI gibi şirketleri, internette bulunan muazzam miktarda veriyi, bu verilere sahip olan kişilerin izni olmadan ve onlara tazminat ödemeden ChatGPT gibi özel ürünler oluşturmak için kullanmakla suçlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER