Manşetler

OpenAI geliştiricilerin ChatGPT’yi çeşitli uygulamalara eklemesine izin veriyor

chatgpt api
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ChatGPT ve DALL-E 2’nin arkasındaki şirket olan OpenAI, perşembe günü birkaç önemli değişiklik duyurdu. İlk olarak şirket, ChatGPT ve Whisper konuşma-deşifre modeli için geliştirici API’lerini başlatıyor. Ayrıca hizmet şartlarını değiştirerek, 30 günlük bir veri saklama politikası eklerken geliştiricilerin, verilerinin iyileştirmeler için kullanılmamasını seçmelerine imkan tanıyor.

Yeni ChatGPT API, popüler sohbet robotuyla aynı yapay zekâ modelini (“gpt-3.5-turbo”) kullanacak ve geliştiricilerin, ChatGPT’nin değiştirilmemiş veya farklı sürümlerini uygulamalarına eklemelerine olanak tanıyacak. Snap’in My AI adlı aracı, çevrimiçi çalışma aracı Quizlet için yeni bir sanal öğretmen özelliği ve popüler yerel alışveriş uygulaması Instacart’ta yer alacak Instacart’a Sor aracı, ilk örnekler olacak. Ancak API, ChatGPT’yi taklit eden, markalara özgü botlarla sınırlı kalmayacak. Ayrıca yapay zekâdan yararlanabilecek sohbet dışı yazılım deneyimlerine de güç sağlayabilir.

ChatGPT API, 1.000 belirteç (yaklaşık 750 kelime) başına 0,002 Amerikan doları olarak fiyatlandırılıyor. Buna ek olarak, standart API’nin izin verdiğinden daha fazla belirteç kullanmayı isteyen ve bütçesi fazlasıyla müsait olan geliştiriciler için özel bir kapasite seçeneği de sunuyor. Yeni geliştirici seçenekleri, şubat ayında kullanıma sunulan ve aylık 20 dolar tutarındaki tüketiciye yönelik ChatGPT Plus hizmetine katılıyor.

İlginizi çekebilir

Bu arada, OpenAI’nin Whisper API’si, geçen eylül ayında kullanıma sunduğu, açık kaynaklı Whisper konuşmayı metne dönüştürme modelinin barındırıldığı özel bir sürümüdür. OpenAI başkanı ve kurucu ortağı Greg Brockman salı günü TechCrunch‘a, “Bir model yayınladık, ancak bu aslında tüm geliştirici ekosisteminin onun etrafında inşa edilmesine neden olmak için yeterli değildi” dedi. “Whisper API, açık kaynak olarak edinebileceğiniz büyük modelin aynısıdır, ancak biz onu en uç noktaya kadar optimize ettik. Çok, çok daha hızlı ve son derece kullanışlı.”

Transkripsiyon API’si, geliştiricilere dakika başına 0,006 dolara mal olacak ve birden fazla dilde “sağlam” transkripsiyona olanak sağlayacak ve İngilizce’ye çeviri imkanı sunacak.

Son olarak OpenAI, gizlilik ve güvenlik endişeleriyle ilgili müşteri geri bildirimlerine dayalı olarak geliştirici şartlarındaki değişiklikleri açıkladı. Bir geliştirici katılmadığı sürece şirket, yapay zeka modellerini eğitmek için “hizmet iyileştirmeleri” için API aracılığıyla gönderilen verileri artık kullanmayacaktır. Ek olarak, “kullanıcı ihtiyaçlarına bağlı olarak” (Bu, muhtemelen buna uygun bütçeleri olan yüksek kullanımlı şirketler anlamına geliyor.) daha katı saklama seçenekleri sunarken 30 günlük bir veri saklama politikası ekliyor. Son olarak, veri sahipliğini çevreleyen şartları basitleştiriyor ve kullanıcıların modellerin girdi ve çıktılarına sahip olduğunu netleştiriyor.

Ayrıca şirket, geliştiriciler için lansman öncesi inceleme sürecini çoğunlukla otomatikleştirilmiş bir sistemle değiştiriyor. OpenAI, izleme sürecinin önemli ölçüde iyileştiğini iddia ederek ve uygulamaların ezici çoğunluğunun inceleme sürecinde onaylandığını belirterek bu değişikliğin arkasında durdu. Brockman TechCrunch‘a, “En büyük odak noktalarımızdan biri, geliştiriciler için nasıl süper dost olabileceğimizi bulmaktı.” dedi. “Misyonumuz, gerçekten başkalarının üzerine iş kurabileceği bir platform oluşturmak.”

İLGİLİ HABERLER