Teknoloji

Android dünyası, ChatGPT’nin gelişiyle genişliyor

chatgpt android

Önceki aylarda iOS platformu için sunulan ve kullanıcıların beğenisini kazanan ChatGPT, artık Android işletim sistemli cihazlarda da kullanılabilecek. OpenAI tarafından geliştirilen ve insan dilini anlamayı amaçlayan bu benzersiz teknoloji, Android dünyasına adımını Google Play Store üzerinden attı.

ChatGPT Android’e kademeli olarak geliyor

Dört farklı ülkede kullanıma sunulan bu uygulamanın ilerleyen dönemlerde diğer ülkelerde de kullanıma açılması planlanıyor. ABD, Hindistan, Bangladeş ve Brezilya ile başlayan bu yolculuk, iOS uygulamasının lansmanında olduğu gibi aşamalı bir süreç izleyecek. Haberi yayına hazırlarken kontrol ettiğimizde, henüz Türkiye için dağıtıma sunulmamıştı.

Android uygulamasının gelişi, haziran ayında, Sensor Tower ve Similarweb’in veri analizlerine ChatGPT trafiğinde düşüşün yaşandığının ortaya çıkmasının ardından geldi. ChatGPT’nin Android dünyasına girmesi, kullanıcı ilgisinde meydana gelen düşüşün son bulmasını sağlayabilir.

ChatGPT, Threads adlı uygulamanın piyasaya sürülmesine kadar kullanıcılar arasında kısa sürede en büyük popülariteyi kazanan servis olmuştu. Ancak bu ilgiyi istikrarlı bir şekilde sürdüremediği ortaya çıkmışa benziyor. Şirket, kullanıcıların ilgisini çekmeye devam etmek için Android platformunda yer almayı hedefliyor.

OpenAI’nin GPT-4 modeli, birkaç aydır Android’de bulunan Bing AI sohbet robotuna da güç verirken, Google’ın Bard AI’ı özel bir uygulama yerine yalnızca bir web arayüzüne güveniyor. Şimdiye kadar birçok teknoloji şirketi mobil uygulamalar için yapay zeka destekli araçlar sunarken, Apple kendi sohbet robotunu henüz çıkarmadı. Ancak Bloomberg’in yakın tarihli bir haberi, şirketin bu tarz bir sohbet robotunu halihazırda kendi bünyesinde test ettiğini ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER