Manşetler

ChatGPT Android uygulaması çok yakında geliyor

chatgpt android

OpenAI’nin popüler yapay zeka tabanlı sohbet aracı ChatGPT, kullanıcıların beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Kasım ayında kullanıma sunulmuş olan bu araç, Threads dışında, herhangi bir platformda göz kamaştırıcı bir hızla kullanıcı sayısını artıran yegane hizmet olarak dikkat çekiyor. Şimdi ise OpenAI, Android uygulamasını çıkarmaya hazırlanıyor. Bu şekilde düşen kullanıcı sayısının yeniden artması hedefleniyor.

ChatGPT’nin Android uygulaması, iOS uygulamasının çıkışından birkaç ay sonra geliyor. iOS uygulaması, bu sohbet botunu iPhone ve iPad kullanıcılarına ücretsiz olarak sunmuştu. Şirket, ChatGPT’nin Android versiyonunun önümüzdeki hafta yayınlanacağını duyurdu ve uygulamanın kullanıma sunulduğunda otomatik olarak yüklenmesi için Google Play Store’da ön sipariş sayfasına bir bağlantı da ekledi.

ChatGPT Android uygulaması yapay zekânın mobil dünyadaki yeni adımı olacak

ChatGPT’nin iOS uygulaması mayıs ayında çıktığında, şirket Android versiyonunun “yakında” çıkacağını belirtmişti ve işte o zaman geldi. Google’ın Bard sohbet botu, web tabanlı arayüzünün yerine kullanılabilecek özel mobil uygulamalara sahip değil. Ancak birkaç gün bekleyemeyenler için, Microsoft’un Bing arama motoru ise, Prometheus Model ve GPT-4’ü kullanarak Android ve iOS uygulamalarında şubat ayından bu yana kullanıcılarına yapay zekânın gücünü sunuyor.

ChatGPT Android uygulamasının çıkışı, Sensor Tower ve Similarweb verilerinin haziran ayı için web trafiği ve uygulama kurulumlarında düşüş gösterdiğinin ortaya çıkmasının ardından geliyor. Son birkaç gün içinde bazı kullanıcılar, GPT-4’ün “daha yavaş ve daha az akıllı” hale geldiğinden şikayet ediyor. OpenAI, bu iddiaya bu hafta içinde yanıt vererek API’leri güncellemeye devam ettiklerini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER