Teknoloji

ChatGPT Android uygulaması Türkiye’de kullanıma sunuldu

chatgpt android

Yapay zeka teknolojileri arasında önemli bir yere sahip olan metin tabanlı yapay zeka botu ChatGPT, Android kullanıcıları için Türkiye’de erişime açıldı. Daha önce belirli ülkelerde kullanıma sunulan uygulama, artık Türkiye’deki Android cihaz kullanıcıları tarafından da indirilebilir ve kullanılabilir durumda.

ChatGPT Android sürümüne genel bakış

ChatGPT Android uygulaması, daha önce ABD, Hindistan, Bangladeş ve Brezilya’da kullanıma sunulmuştu. Türkiye’nin de dahil olduğu birçok ülkede kademeli olarak kullanıma sunulacağı belirtilmişti. Şimdi ise uygulama, Türkiye’deki Android cihaz kullanıcıları için erişime açıldı. Android cihaz kullanıcıları daha önce üçüncü taraf ve resmi olmayan uygulamalarla ChatGPT’ye ulaşabiliyordu. Ancak artık bu zorunluluk ortadan kalktı ve resmi uygulama kullanıma sunuldu.

Uygulamanın Android sürümü, iOS sürümü ile benzer bir tasarıma sahip. Mesajlaşma ekranı bulunuyor ve bu ekranın alt kısmında yer alan boşluğa bir metin yazarak sohbet robotuyla konuşmaya başlanabiliyor. Ancak, uygulama arayüzünde yer alan menülerin tam olarak Türkçe olmadığı belirtiliyor.

ChatGPT’nin ücretsiz ve ücretli sürümleri

ChatGPT, tamamen ücretsiz bir uygulama olarak kullanılabiliyor. Ancak daha iyi bir deneyim için aylık 499,99 TL’ye sunulan “ChatGPT Plus” aboneliği de mevcut. Bu abonelik ile kullanıcılar, ChatGPT-4 özelliklerinden faydalanabiliyor. Ücretsiz sürümde ise Eylül 2021 yılına kadar geliştirilen ve veri aktarımı sağlanan ChatGPT-3.5 kullanılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER