Teknoloji

Chanel Lipscanner yapay zekâ yardımıyla ruj renklerini bulacak

chanel lipscanner

Yapay zekâ teknolojisi denince pek çok kişinin aklına sürücüsüz otomobiller veya otonom hareket edebilen robotlar gibi şeyler geliyor. Ancak yapay zekâ, gündelik hayatın farklı bölümlerine de dokunuyor. Bu dokunuşun örneklerinden birisini de Lipscanner uygulamasıyla Chanel veriyor.

Kadınlar için bir başkasının dudağındaki rujun rengini ve kodunu öğrenmek kolay görünse de, kimi zaman zor bir iş olabiliyor. Chanel burada devreye yapay zekâyı sokuyor. Lipscanner uygulaması başka birinin dudağını veya herhangi bir yerdeki bir rengi tarayarak, Chanel’in skalasındaki uygun rengi ve ruju gösteriyor.

Chanel, ruj renklerini tespit için bir uygulama geliştiren ilk kozmetik üreticisi değil. Daha önce YSL de Perso isimli bir sistem geliştirmiş ve doğru ruj rengini tespite yardımcı olmuştu. Bu sistem, renklerin çıktısını alma imkanını da veriyor.

chanel lipscannerChanel Lipscanner, sonuç olarak gösterilen ruju sanal olarak deneme imkanını da veriyor. Daha önce Sephora ve Benefit gibi markaların uygulamalarında da sanal makyaj seçeneği mevcuttu. Kısacası Lipscanner geçmiş uygulamaların biraz daha gelişmiş bir versiyonu gibi görünüyor. İlk etapta iOS için yayınlanan uygulamanın henüz Türkiye’den indirilemediğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER