Teknoloji

Çevrim içi öğrenim platformu Khan Academy artık Türkçe

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2006 yılında Salman Khan tarafından kurulan ve ABD’de ”eğitimde bir devrim” şekinde tanımlanan çevrim içi öğrenim platformu Khan Academy’de artık Türkçe derslere ulaşmak mümkün olacak. Bugüne kadar 300 milyonu aşkın dersin verildiği platformun Türkiye’ye girişi konusunda Khan Academy ve STFA işbirliğine gitti.

Khan-Academy-logo

İşbirliğini duyurmak için gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan STFA İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Neyzi, grup olarak kuruluşlarından bu yana eğitime çok büyük bir önem verdiklerini belirtti. Neyzi teknolojideki ilerlemeler sayesinde eğitim ve öğretim alanında büyük bir değişim yaşandığını ve dünyada bu değişimin öncüsü olarak kabul edilen Khan Academy’yi Türkçe’ye kazandırmaktan ötürü gururlu olduklarını dile getirdi.

Khan Academy’de matematikten organik kimyaya, basit toplamadan diferansiyel denklemlere, ilkokul seviyesinden üniversite seviyesine; ya da okul müfredatından bağımsız olarak finanstan sanat tarihine kadar pek çok farklı konuda 5 bine yakın eğitim videosu yer alıyor. Kullanıcılar Khan Academy’de yer alan testler ile seviyelerini belirleyebiliyor, sistem tarafından kendilerine sunulan tavsiyeler doğrultusunda eğitimlerini tamamlayabiliyorlar. Ayrıca aileler çocuklarının gelişimini Khan Academy’nin raporlama sistemi üzerinden takip edebiliyor. Khan Academy bu yeni öğrenim metodu ile öğrencileri desteklediği kadar öğretmenleri de güçlendiriyor.

Engelliler de Khan Academy Türkçe’de unutulmuyor. Platformda tüm Türkçe videolar işitme engelliler için alt yazı seçeneği barındırıyor. Mobil uygulamalar ise görme engellilerin platformdaki dersleri sesli olarak takip edebilmesini sağlıyor. Halihazırda Türkçeleştirilen 1500 videonun yer aldığı Khan Academy Türkçe’ye www.khanacademy.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER