Teknoloji

CES 2022 organizatörleri fiziksel etkinliklerde ısrarlı

ces 2022
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

CES 2022 fuarının fiziksel bölümlerine katılmaktan vazgeçtiklerini açıklayan şirketlerin sayısı, Intel ve Google gibi büyük şirketlerin perşembe günü kararlarını açıklamasıyla birlikte, yalnızca son 24 saatte dikkate değer biçimde arttı. Katılımcıları, reklamcıları ve çoğu teknoloji medya kuruluşunu içeren bir katılmaktan vazgeçenler listesine rağmen, etkinliği düzenleyen Consumer Technology Association (CTA) kuruluşu, yüz yüze etkinliklerle ilerleyeceğini söylüyor.

@CES Twitter hesabından geçtiğimiz saatlerde yayınlanan bir tweet dizisinde, “Teknoloji endüstrisini bir araya getirmeye ve şahsen katılamayanlara CES’in büyüsünü dijital olarak deneyimleme yeteneği vermeye odaklanıyoruz.” ifadesine yer verildi.

Planlarındaki değişiklikleri açıklayan şirketlerin çoğu, sağlık endişelerinin yanı sıra COVID-19’un Omikron varyantının bilinmeyen etkilerine atıfta bulunurken, organizatörler fiziksel etkinliklerle ilerleme kararlarını haklı çıkarmak için bir CEO ve tıbbi doktordan bir açıklama yayınladılar. Söz konusu açıklamada, ziyaretçilerin ve fuara katılan şirketlerin temsilcilerinin Las Vegas’ta veya çevrimiçi olarak deneyimlerken sosyal olarak mesafeli ancak değerli ve üretken bir etkinliğe sahip olabileceğinden emin olunduğu ifadesine yer verildi. Daha önce duyurulan önlemler arasında aşı olunduğunu kanıtlama, maskeler ve ücretsiz hızlı testler yer alıyordu.

Perşembe günü CES 2022 fiziksel etkinliklerini ve fuara fiziksel olarak katılımlarını iptal eden şirketler arasında Intel, Google, Lenovo ve Waymo yer alıyor. Hisense fiziksel basın konferansını iptal etti, ancak şirketin etkinlikte fiziksel bir standı bulunacak.

CTA, çarşamba günü yayınladığı açıklamada 42 katılımcının iptal kararlarının eline ulaştığını söylemişti. Bu isimlere dair bir detay verilmedi. Ancak perşembe günkü duyuruyla birlikte etkinliğin ana sayfasında listelenen sekiz şirketten üçü, öne çıkan CES 2022 fuar katılımcılarının arasından çıkarıldı. Samsung, Sony ve LG ise, fiziksel etkinlik düzenleyecek ve fuarda yer alacak en önemli şirketlerin başında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER