Bilim

CES 2022 katılımcısı ve ziyaretçileri için aşı zorunluluğu olacak

ces 2022

Bu yılın başında düzenlenen CES 2021 sadece çevrimiçi bir etkinlikti. CES’in düzenleyici kuruluşu CTA, CES 2022’yi hem fiziksel hem de dijital bileşenlerden oluşan hibrit bir etkinlik olarak düzenlemeyi planlıyor. Kuruluş salı günü yaptığı açıklamada, Las Vegas’ta düzenlenecek fuara katılacaklardan ve ziyaretçilerden COVID-19 aşısı olduklarına dair kanıt sunmalarını isteyeceğini açıkladı.

CTA salı günü şu şekilde Türkçeleştirebileceğimiz bir açıklama yaptı: “17 Ağustos’ta CTA, tüm katılımcıların ve şirketlerin CES’e katılmak için aşı kanıtı göstermeleri gerektiğini duyurdu. CTA, Nevada ve Clark County Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden alınan sağlık güvenliği önlemleri yönergelerini izlemeye devam ediyor. CTA, yürürlükteki federal, eyalet ve yerel yasaları takip edecek, CES planlarını buna göre uyarlayacak ve güncellemeleri sizinle ve diğer CES hedef kitleleriyle paylaşacaktır. Ayrıca Las Vegas Kongre ve Ziyaretçi Otoritesi, sergi mekanları ve oteller de dahil olmak üzere Las Vegas topluluğu ile yakın bir şekilde çalışıyoruz ve planlarını değiştirirlerse bunu da ileteceğiz. Durum önümüzdeki aylarda gelişmeye devam edecek olsa da, uygulayacağımız bazı önlemler için aşağıdaki bilgileri okuyun.”

CTA, ister kendi tercihleri doğrultusunda ister aşılara erişimi olmayan bir yerde yaşadıkları için aşılanmayanlara gelince CTA, pozitif bir antikor testinin kanıt olarak kabul edilmesinin bir alternatif olarak değerlendirildiğini söylüyor.

Aşı veya pozitif antikor testi gibi kanıtların sunulmasının açılış toplantılarının düzenleneceği büyük salonlarda veya diğer alanlarda nasıl uygulanacağı şu an için bilinmiyor. Tüm bunlar hakkında daha fazla ayrıntıyı CES 2022 medya günleri 3 Ocak’ta başlamadan veya 5 Ocak’ta gösteri alanları açıldığında öğrenmeyi planlıyoruz.

İLGİLİ HABERLER