Teknoloji

Intel ve AMD’den CES etkinlikleri öncesi son dakika ipuçları

intel amd ces 2022
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

AMD ve Intel, bu yılki kısaltılmış ve yarı sanal CES 2022’deki basın konferansları öncesinde, duyurusunu yapacakları büyük CPU’ların ipuçlarını verdi. AMD’nin ürün tanıtımı bugün TSİ 18.00’de gerçekleştirilecek. Intel ise akşam saat 21.00’de gerçekleştireceği dijital etkinlikte yeniliklerinin duyurularını yapacak.

Intel’in CES ön tanıtımı bir ana özellik olan 5.5GHz’e odaklanıyor ve bunun, tanıtılacak olan CPU’nun ulaşabileceği maksimum saat hızı olması bekleniyor. Bu, şirketin mevcut amiral gemisi olan ve geçen yılın sonlarında duyurulan, en yüksek saat hızı da 5.2 GHz olan Core i9-12900K’ya göre 300 MHz’lik bir gelişim anlamına geliyor. VideoCardz, yeni işlemcinin Core i9-12900KS olarak adlandırılabileceğini ve 2022’nin ilk çeyreğinin sonlarında piyasaya sürülebileceğini bildiriyor.

Bu arada AMD CEO’su Lisa Su, kendi Twitter hesabında yaptığı paylaşımda ayrıntılar konusunda fazla bir şey açıklamadı. Ancak şirketin bu yılki etkinlikte yeni nesil Ryzen CPU’larını duyurması bekleniyor. AMD, dizüstü bilgisayar odaklı işlemcilerini tanıtmak için genellikle CES’i değerlendirir. CES 2021’de Ryzen 5000 mobil serisini ve CES 2020’de ise Ryzen 4000 CPU’ları duyurmuştu. Bu yıl beklenen iyileştirmeler arasında, yüzde 15’lik bir performans artışı için 3D V-Önbellek kullanımı yer alıyor.

Yeni işlemcilerin duyurları bugün yapılacak olsa da, devam eden küresel çip kıtlığı sayesinde bunları kolayca satın alabilir hâle gelmenize dek ne kadar süreceği o kadar net değil. Intel’in CEO’su arzın 2023’e kadar sıkışık olabileceği konusunda uyarırken, AMD için çip üreten TSMC daha önce kıtlığın bu yıl da devam edebileceğini söylemişti.

İLGİLİ HABERLER