Teknoloji

CES 2021 tamamen dijital bir etkinlik olacak

ces 2022

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan Consumer Electronics Show, yani CES, Ocak 2021’de tamamen dijital bir etkinlik olarak düzenlenecek. Consumer Technology Association (CTA) konuyla ilgili duyuruyu pazartesi günü gerçekleştirdi. CTA, Kovid-19 pandemisi ve virüsün yayılmasıyla ilgili endişeler nedeniyle CES 2021’in insanların bir araya geldiği fiziksel bir etkinlik olarak düzenlenmeyeceğini duyurdu.

CES normalde ABD’nin Las Vegas şehrinde gerçekleştiriyor ve binlerce insan kongre ve fuar salonlarında toplu şekilde bulunuyor. Aynı zamanda satıcılar, üreticiler ve diğer sektör profesyonelleri daha küçük çaptaki toplantılarda da bir araya geliyor.

CTA, dijital olarak düzenlenecek CES 2021’in yeni ve yoğunlaştırılmış bir deneyim sunacağını söylüyor. Kuruluş çevrimiçi etkinliğin nasıl görüneceği, neye benzeyeceği hakkında fazla bilgi paylaşmadı. Ancak etkinliğin yüksek oranda kişiselleştirilmiş bir etkinlik olacağını söyledi. Bu arada CTA, CES 2022 etkinliğini Las Vegas’ta fiziksel olarak düzenlemeyi planlıyor.

CTA, geçtiğimiz mayıs ayında CES 2021’i fiziksel bir etkinlik olarak düzenlemeyi planladığını kaydetmişti. Bununla birlikte şirketlere de dijital olarak fuara katılma seçeneği de sunmuştu. O noktada, 2020 için takvimi belirlenmiş büyük konferansların bir kısmı ertelenmiş, iptal edilmiş ya da internet üzerine taşınmıştı. E3, Oyun Geliştiricileri Konferansı, Facebook F8, Google I/O, SXSW, BlizzCon ve Microsoft’un Ignite ve Inspire gibi etkinlikleri de bunların arasında yer alıyordu.

GSM Birliği tarafından düzenlenen ve şubat ayında düzenlenmesi planlanan Mobil Dünya Kongresi, Kovid-19 endişeleri nedeniyle iptal edilen ilk büyük teknoloji fuarlarından bir tanesi olmuştu. GSMA, bir hafta boyunca gelen çekilme kararlarına rağmen öncesinde MWC 2020’nin fiziksel bir etkinlik olarak düzenleneceğini açıklamıştı. Ne var ki, büyük katılımcıların önemli bir kısmının çekilmesi nedeniyle etkinliği tamamen iptal etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER