Manşetler

Cep telefonu satışlarında ÖTV matrahları yeniden düzenlendi

cep telefonları ötv

Cep telefonları satışlarında geçerli olan Özel Tüketim Vergisi, yani ÖTV matrahlarında yeniden düzenleme yapıldı. T24’ün haberine göre, 640 TL olan yüzde 25’lik en düşük vergi matrah dilimi 1500 TL’ye yükseldi. Bu matrah düzenlemesinin cep telefonu fiyatlarına indirim olarak yansıması bekleniyor.

Resmi Gazete’nin bugünkü nüshasında yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı, yüzde 25’lik en alt dilime giren cep telefonları için matrahı yükseltiyor. Yeni düzenleme ile en alt ÖTV dilimine giren telefonların fiyatlarına da indirim yansıyacak.

ÖTV matrahı 640 TL’den 1500 TL’ye çıktı

Cep telefonları için yüzde 25, yüzde 40 ve yüzde 50 oranında üç farklı ÖTV oranı uygulanıyor. Önceki düzenlemeye göre, yüzde 25 ÖTV uygulanan fiyat sınırı 640 TL’ydi, bu sınır 1500 liraya yükseltildi. Yüzde 40 oranında özel tüketim vergisi uygulanan 640 lira ile 1500 lira arasındaki cep telefonlarında üst limit ise 3 bin liraya yükseltildi. Fiyatı 3 bin liranın üzerinde olan cep telefonlarının ÖTV oranı ise yüzde 50 olarak uygulanacak.

Yeni ÖTV düzenlemesi orta veya üst segment telefonların fiyatlarında büyük bir değişime yol açmayacak. Ancak giriş seviyesi olarak nitelendirilen telefonların fiyatlarında kademeli indirimler göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER