Ulaşım

Cenevre Otomobil Fuarı 2016: TomTom yeni işbirliklerini duyurdu

cenevre otomobil fuarı 2016

TomTom, Cenevre Otomobil Fuarı 2016’da çeşitli otomotiv devleriyle yaptığı işbirliklerini duyurdu. Tamamen TomTom ürünleri üzerine inşa edilen PSA Peugeot Citroen’in yeni eğlence platformu bunlardan bir tanesi oldu. Bu platform otomotiv sınıfı dijital haritaları, TomTom’un navigasyon yazılımı “NavKit”i ve pazar lideri canlı Trafik hizmetini içeriyor. Bu yeni sistem öncelikle “DS Connect Nav” olarak yeni DS5’te, daha sonra da 2016 yılının ilk çeyreğinde Citroen Spacetourer ve Peugeot Traveller’da satışa sunulacak. Üç markaya ait ek modeller küresel pazarda yıl içinde sunulacak.

Ayrıca Rinspeed?in otomobili Etos’un TomTom Bandit aksiyon kamerasını içereceği de açıklandı. Etos, manuel sürüş opsiyonunu sunduğu gibi tam otonom modu seçeneğini de sunarak daha özerk sürüş kavramını getiren devrimci bir konsept otomobil. Bandit’in endüstride bir ilk olan indirmek zorunda kalmadan görüntüleri düzenleyebilen özelliği sayesinde sürücü, Ultra HD kalitesinde video çekebiliyor, sadece birkaç dakika içinde görüntüleri düzenleyerek paylaşabiliyor.

Rinspeed Etos

Toyota Proace, TomTom eğlence sistemi ile birlikte tanıtılıyor. Toyota Trafik ve Yerel aramaları 3 yıla kadar hiçbir ek ücret olmadan uzatıyor.

tomtom-fiat-500-020316

Dünyada Cenevre Otomobil Fuarı 2016 ile ilk defa gösterime sunulan tüm Fiat Tipo CinquePorte, Station Vagon ve Fiat 500S, FCA Uconnect 7 inç HD Nav ve Uconnect 7 inç HD Nav LIVE sistemlerindeki TomTom’un bağlı navigasyonu ile sunuluyor. Bu sistemler bu yıl içinde Avrupa ve diğer pazarlarda ilk kez görücüye çıkacak. Şimdi çok dokunuşlu işaretleri destekleyen ve haritaya üç boyutlu binaları dahil eden yeni 7 inç HD dokunmatik ekran arayüzü üzerinden kullanılabilir olan bu yeni sistem tüm TomTom Otomotiv yazılım ürünlerini birleştiriyor. Yüksek kalitedeki dijital haritalar, TomTom’un navigasyon yazılımı ?NavKit?, TomTom’un bağlı servisleri, TomTom Hız Kameraları, Yerel Arama, Hava ve ödüllü TomTom Trafik hizmetleri bir arada paket hâlinde sunuluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Cenevre Otomobil Fuarı 2016: Morgan EV3 hem klasik görünümlü hem de elektrikli

tomtom-tipo-020316

TomTom Haziran 2016’dan itibaren yeni Volkswagen Up!’ın TomTom navigasyonu içereceğini de duyurdu. Sürücüler, Volkswagen Up! deneyimine uyarlanmış bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla TomTom’un navigasyon hizmetine erişebilecek. Bu kullanım sırasında kullanıcının sahip olduğu akıllı telefon bir dock istasyonu yardımıyla sürücü gösterge paneli üzerinde sabitleniyor.

tomtom-volkswagen-up-020316

tomtom-volkswagen-up-020316-2

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER