Manşetler

Cat S61 sağlam gövde, dahili termal kamera ve Android Oreo ile geliyor

cat s61Sağlam gövdeli Android telefonları yeni sayılmaz. Ancak en sağlamını isteyenler için Caterpillar markalı yeni bir model bulunuyor. Cat S61’in resmi duyurusu gerçekleştirildi.

Cat S60 modelinin takipçisi olan yeni telefonun bazı eşsiz özellikleri bulunuyor. Sıcaklık aralığı 400 derece santigrata kadar genişletilen dahili FLIR termal görüntüleme kamerası bunların arasında en başata geliyor. Ayrıca MyFlir uygulaması da termal görüntüyle canlı yayın yapmayı sağlıyor.

Cat telefona kapalı mekan hava kalite sensörü ve lazer destekli mesafe ölçüm aracı da eklemiş. Bu sayede 10 metreye kadar olan mesafeler ölçülebiliyor. Metrik ve emperyal ölçü birimleri arasında da kolaylıkla geçiş yapılabiliyor.

cat s61Cat S61’in gövdesi çok sağlam, IP68 sertifikasıyla belgelenen suya ve toza dayanıklılık sunuyor. Ayrıca düşmelere, titreşime, kum, tuz, basınç, termal şoklara karşı dayanıklılığı da MIL-SPEC 810G standardına uyumla karşılanıyor. Telefonun gövdesi alüminyumla güçlendirilmiş pres döküm çerçeveyle daha da güçlü hâle getiriliyor.

Temel özelliklere baktığımızda, Cat S61’in 5.2 inç, 1920 x 1080 piksel ekrana sahip olduğunu görüyoruz. Bu ekran Gorilla Glass 5 ekran camıyla kaplı. Üstelik ıslak parmaklar ve eldivenle de bu ekranı kullanmak mümkün oluyor. Arkadaki 16 megapiksel kamera faz algılamalı otomatik odak, çift LED flaş barındırırken, 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera da mevcut.

Cat S61’in sağlam gövdesinin içinde ise 2.2 GHz, sekiz çekirdekli Snapdragon 630 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası bulunuyor. Cat S61’in 4500 mAh kapasiteli pili ise Quick Charge 4.0 desteği barındırıyor. Dikkat çeken diğer özellikler arasında NFC, FM radyo, 3.5 mm kulaklık jakı, USB-C ve Bluetooth 5.0 da yer alıyor.

Yazılım tarafında ise, Cat S61’in Android Oreo ile çalıştığını ve Android P’ye güncellenebileceğini görüyoruz.

Cat S61, 2018’in ikinci çeyreğinde; 899 avro, 799 pound ya da 999 dolar yurt dışı fiyatlarıyla satışa sunulacak. Fiyat bireysel tüketiciler için yüksek olabilir, ancak zaten Cat S61 daha çok termal görüntüleme veya ortam hava kalite sensörü gibi gelişmiş özelliklere ihtiyaç duyan profesyonel müşterileri hedefliyor. Bu hedef kitle için de Cat S61; sağlam gövdesi, yüksek miktarda RAM’i ve Android Oreo gibi güncel sürümüyle epey çekici görünüyor.

İLGİLİ HABERLER