Manşetler

Casper VIA V4 ile Android telefon pazarında hedefini büyüttü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

20 yılı aşkın bir süredir Türkiye bilişim pazarında en önemli yerli üreticilerden biri olarak varlık gösteren Casper, mobil cihazların popülarite kazanmasıyla birlikte akıllı telefonlar ve tabletlerle ürün gamını genişletme yoluna gitmişti. Bu yola girmesindeki motivasyonunu ”Telefonlar gitgide akıllanıp bilgisayara dönüşüyorsa, akıllı telefonun iyisini bilgisayarın uzmanları yapar.” cümlesiyle açıklayan şirket, bu yeni kulvarındaki en son adımını Android işletim sistemli akıllı telefonu Casper VIA V4 ile attı.

casper-via-v4

Şirket tarafından ”bir akıllı telefondan ötesi” olarak tanımlanan Casper VIA V4, dört çekirdekli 1.5 GHz turbo bir işlemci barındırıyor. Bu işlemciye 1 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde microSD kart desteği sayesinde bu dahili alanın üzerine 32 GB daha ilave edebiliyor. Kutusundan Android 4.2.2 işletim sistemiyle çıkan Casper VIA V4’te 1800 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Katalog değerlerine bakıldığında bu pilin 3G’de 7 saat, 2G’de ise 10 saat konuşma süresi sunduğu görülüyor. Casper VIA V4’te 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde IPS teknolojisine sahip bir ekran da mevcut.

Casper yeni akıllı telefonunun kamera özellikleri üzerinde ayrıca duruyor. 13 megapiksel kamerayla 1080p Full HD videolar kaydedilebiliyor. LED flaş ve oto fokus özelliklerine de sahip olan bu kameraya 2 megapiksel ön kamera eşlik ediyor. VIA V4’ün kamerasında otomatik, gece, gün batımı, parti, portre, manzara, gece portre, tiyatro, kar, hareketsiz foto ve havai fişekler adını taşıyan 11 farklı çekim modu bulunuyor. Casper’ın üzerinde durduğu bir diğer kamera özelliğiyse sesli çekim modu. Gereken ayarların yapılmasının ardından kullanıcılar ”Capture” veya ”Cheese” komutunu verdikleri zaman herhangi bir düğmeye basmadan fotoğraf çekim işlemi gerçekleştiriliyor.

casper-via-v4-kamera

Casper VIA V4 için hazırlanan reklamlarda da gösterilen işaretlerle hızlı arama, akıllı telefonun ön plana çıkarılan özellikleri arasında yer alıyor. Hızlı biçimde aramak istedikleri kişilere kalp, yıldız, üçgen gibi basitçe çizilen şekilleri atayan kullanıcılar, VIA V4’ün Telefon uygulamasında ekrana bu şekilleri çizerek hızlı biçimde seslerini duymak istedikleri kişilere ulaşabiliyor.

casper-via-v4-isaretle-arama

Hareket tanıma teknolojisi sayesinde rehberde konuşulacak kişi seçiliyken telefon kulağa götürüldüğü zaman Casper VIA V4 aramayı otomatik olarak gerçekleştiriyor. Gelen aramaların cevaplanamayacağı zamanlardaysa akıllı telefonu ters çevirerek sessiz moda almak mümkün oluyor. Akıllı bekleme özelliğine de sahip olan Casper VIA V4’ü satın almak için 999 TL ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER