Manşetler

Video: Casper VIA V10 kutusundan çıkıyor (Ön İnceleme)

Casper’ın yeni Android telefonu Casper VIA V10 özellikleri bakımından çok tasarımıyla ilgi çeken bir telefon. Bir süredir beklenen VIA V10 nihayet piyasaya sunuldu ve fazla vakit kaybetmeden de test merkezimize ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesini Teknoblog’da bulacaksınız, ancak bunun öncesinde bu Android telefonunun kutu açılışını birlikte gerçekleştiriyoruz.

Casper VIA V10 5.1 mm. kalınlığa sahip profiliyle en ince Android telefonlardan bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Casper VIA V9’dan sonra VIA V10 ile de çok şık bir akıllı telefona imza atmış gibi görünüyor. İnceliğin yanı sıra, ön ve arka yüzleri tamamen kaplayan camların arasında kalan ve bütün kenarları çepeçevre saran metal iskelet de, ince işçilik sayesinde VIA V10’u daha zarif ve çekici bir Android telefon hâline getiriyor.

Casper VIA V10’un sol kenarında ses tuşları, sağ kenarında ise güç butonu yer alıyor. Ayrıca sağ kenarda nanoSIM kart yuvasını görüyoruz. Üst kenarda ikinci mikrofon, alt kenarda ana mikrofon, microUSB portu ve 3.5 mm. kulaklık jakı bulunuyor. 3.5 mm. kulaklık jakı, Casper VIA V10’un incelikte sınırlara ne kadar yaklaştığını gösteriyor, 3.5 mm.’lik kulaklık jakı VIA V10’un kenarlarının sınırlarına kadar ulaşıyor.

VIA V10’un 4.8 inç AMOLED ekranı 1280 x 720 piksel çözünürlüğe sahip. AMOLED ekran derin siyahları ve canlı renkleriyle epey çekici görünüyor. Aslında Casper’ın ana ekrana ön yüklü olarak yerleştirdiği sıçramış boyalar efektli duvar kağıdı da bu AMOLED ekranın renk gösterimi bakımından ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

İçerideki bileşenler bakımından Casper VIA V10’un orta segment bir Android telefon olduğunu açık şekilde görüyoruz. 1.2 GHz dört çekirdekli Snapdragon 410 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza başlıca özellikler arasında yer alıyor. Ne yazık ki, microSD kart yuvası yok, bu da 16 GB’lık dahili hafızayla idare etmek gerektiği anlamına geliyor.

Kameralar noktasında Casper VIA V10’un mütevazı davrandığını görüyoruz. En azında piksel sayıları açısından durum böyle. Arkada 8 megapiksel, önde de 5 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alıyor. Ayrıca arka kamerayla 1080p Full HD video kaydı yapmak mümkün.

Bu arada Casper VIA V10’un önemli bir başka özelliği de 4G desteğine sahip olması. Böylelikle 1 Nisan 2016’da başlayacak olan 4.5G şebekelerine VIA V10 ile çoktan hazır durumda olacaksınız.

Casper VIA V10’un detaylı incelemesi çok yakında Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER