Teknoloji

Casper VIA F2 ve VIA A2 ile kamera konusunda büyük oynuyor

casper via f2
Casper VIA F2

Casper pek çok kişinin aklında bir bilgisayar üreticisi olarak yer etse de, şirket son birkaç yıldır akıllı telefon pazarında da boy gösteriyor. Özellikle giriş seviyesinde ve orta segmentte konumlanan ürünler çıkaran Casper, bu ürünlere 2018’de iki yeni model daha ekledi. Casper VIA F2 ve VIA A2 adını taşıyan telefonlarını düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Toplantıda şirketin 2018’deki yol haritasına ilişkin bilgiler de verildi.

Toplantıda konuşan Casper CEO’su Charlotte Lamprecht, 2018’de önceliklerinin “premium” VIA modellerinin olacağını belirtti. Satış hedeflerine “orta üst” segmentte konumlanan VIA modelleriyle ulaşmayı beklediklerini söyleyen Lamprecht, akıllı telefon pazarındaki küresel trendler hakkında da konuştu.

18:9 görüntü oranlı ekranlar taşıyan telefonların sayısının artacağını belirten Casper CEO’su, 2018’de kamera konusunda da önemli gelişmeler beklediklerini ifade etti. Casper olarak VIA serisi telefonlardaki kameraların kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Lamprecht, VIA F2 ve VIA A2’nin de bu yaklaşımın bir kanıtı olduğunu belirtti. Casper CEO’su, gelecekteki teknolojik ilerlemelere bağlı olarak telefonlarında 4 kameradan çok daha fazlasına yer verebileceklerini sözlerine ekledi.

Casper VIA F2 dört kamera taşıyor

Casper’ın yeni amiral gemisi olan VIA F2’de göze ilk olarak dört kameranın varlığı çarpıyor. Akıllı telefonun arkasında biri 13, diğeri ise 5 megapiksel çözünürlüklü iki kamera bulunuyor. VIA F2’nin önünde ise biri 20, diğeri de 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera yer alıyor. VIA F2’nin ön kamerasıyla 120 derece geniş açılı özçekimler gerçekleştirilebiliyor. Arka kamera kurulumu ise profesyonel bir Bokeh deneyimi vadediyor. VIA F2’nin hem arka hem de ön kameralarına flaş eşlik ediyor.

Casper VIA F2, 18:9 görüntü oranına sahip 6 inç Extreme Vision ekran taşıyor. HD+ çözünürlüklü bu ekranı, Gorilla Glass 3 koruyor. Telefonun kalbinde yer alan 2.5 GHz sekiz çekirdekli MediaTek Helio P25 işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Bu alana microSD kart desteğiyle 256 GB daha eklenebiliyor.

VIA F2 kutusundan Android 7.1.2 Nougat ile çıksa da, telefonun 2018 içinde Android Oreo güncellemesini alacağı belirtildi.

Casper VIA A2’nin de önünde iki kamera bulunuyor

Casper VIA F2’ye eşlik eden VIA A2 ise daha mütevazı bir cihaz profili çiziyor. VIA A2’nin önünde, tıpkı VIA F2’de olduğu gibi, çift lensli bir kamera bulunuyor. 20 ve 8 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan bu kurulum ile 120 derece geniş açılı özçekimler gerçekleştirilebiliyor. Akıllı telefonun arkasında ise 16 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera yer alıyor. HD+ çözünürlüklü 5.7 inç ekran taşıyan telefon, Qualcomm Snapdragon 430 yonga seti barındırıyor. Bu yonga setine 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteğiyle bu alanın üzerine 128 GB daha eklenebiliyor. VIA A2 de kutusundan Android 7.1.2 Nougat ile çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER