Teknoloji

Casio’dan 8.1 megapiksellik ilk kamera telefon

Teknoblog.com – Casio Exilim W63CA dünyanın ilk 8.1 megapiksellik kamera telefonu olma özelliği taşıyor. Ancak biz bu ürüne şu anda sadece uzaktan bakmakla yetinecek gibiyiz. Japonya’da satışa çıkan telefon belki bir süre sonra ABD’de satışa sunulabilir. Yine de özelliklerine bir göz atalım.

W63CA ince bir dijital fotoğraf makinesi gibi görünüyor, bu sayede isterseniz bu telefonu dijital fotoğraf makinesi gibi de kullanabilirsiniz. 8.1 megapiksellik bu fotoğraf makinesi ayrıca dünyanın ilk 3.1 inçlik 480×800 piksellik 26 milyon renk destekli VGA organik EL ekranına sahip olan cihazı. Casio’nun yeni geliştiridiği Exilim W63CA 28 mm’lik geniş açılı lense sahip. Bu lens otomatik yüz tanıma özelliğine de sahip.

W63CA 21 ülkede kullanılabiliyor ve Japonca-İngilizce cümle tercümanına da sahip. Farklı renk seçenekleri bulunan kamera telefonun diğer özellikleri arasında İngilizce konuşma motoru, 600 MB hafıza, micro SD kart yuvası ve 10.2 x dijital yakınlaştırma bulunuyor. VGA boyutunda saniyede 30 çerçeveye kadar video çekebilir, çektiğiniz videoları YouTube yükleyebilirsiniz. Bluetooth özelliği de bulunan W63CA’nın 50x110x17.4 mm boyutlarında ve 124 gr ağırlığında.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER