Teknoloji

Casio WSD-F20SC ile gerçek maceracılara ulaşmayı hedefliyor

casio wsd-f20scCasio WSD-F20SC adını taşıyan yeni akıllı saatini duyurdu. Sınırlı sayıda üretilen akıllı saat, Google’ın kısa süre önce adını Wear OS olarak değiştirdiği Android Wear işletim sistemi yüklü olarak geliyor.

WSD-F20SC, Casio’nun bundan bir yıl önce tanıttığı akıllı saati WSD-F20’nin daha pahalı versiyonu olma özelliğini taşıyor. WSD-F20’yi geniş ölçekli olarak üreten şirket, WSD-F20SC’yi ise sınırlı sayıda üretmeyi tercih etti.

Casio’dan yapılan açıklamaya göre, sadece 700 adet üretilen akıllı saat haziran ayının sonlarında satışa sunulacak. Şirket henüz WSD-F20SC’nin fiyatı konusunda bilgi vermiş değil. WSD-F20 yurt dışında 500 dolar civarında bir fiyatla satılıyor. Yeni saatin fiyatının bundan çok daha yüksek olacağını söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır.

Akıllı saatte 1.32 inç büyüklüğünde çift katmanlı bir dokunmatik ekran bulunuyor. Bu ekranı safir kristal cam koruyor. Kenarında iyon tabaka kaplı butonları bulunan akıllı saat, suya ve diğer zorlu koşullarına dayanıklı bir kasa ve kayışa sahip. Kasasının arkasında paslanmaz çelik kullanılan saatin kayışında da kompozit ve dayanıklı metal bileşimleri tercih edilmiş.

MIL-STD-810G sertifikasına sahip olan WSD-F20SC, suyun 50 metre altındayken de çalışmayı sürdürebiliyor. GPS, Bluetooth and Wi-Fi desteği taşıyan Casio WSD-F20SC, Android 4.3 veya daha yeni sürümlere sahip Android telefon ve iOS 9.0 üstü sürümlerin yüklü olduğu iPhone’lar ile çalışabiliyor.

İLGİLİ HABERLER