Teknoloji

Casio WSD-F20A ile Wear OS saat seçeneklerini artırıyor

casio wsd-f20aCasio, doğaya meraklı kullanıcılar için hazırladığı ve Google’ın Wear OS platformuyla çalışan yeni akıllı saatini görücüye çıkardı. Görüntü itibarıyla Pro Trek Smart Outdoor serisinin diğer üyelerine bir hayli benzeyen yeni saat, bir özelliğiyle seleflerinden biraz olsun uzaklaşıyor. Casio WSD-F20A adını taşıyan akıllı saat diğer modellere kıyasla daha uygun bir fiyat karşılığında satılacak.

WSD-F20A, 1 Mayıs itibarıyla raflardaki yerini alacak. Akıllı saatin ABD’deki fiyat etiketinde 399 dolar yazacak. Şirketin ocak ayında piyasaya sürdüğü WSD-F20’ye sahip olmak içinse 499 dolar ödemek gerekiyor. İki akıllı saat, renkleri dışında birbirleriyle neredeyse aynı görünüyor. Aradaki farkların ise oldukça küçük. WSD-F20A’da kenar tuşlarını eldiven takarken rahat kullanmayı sağlayacak bir tasarım bulunmazken, rengin de boya yerine reçine ile verildiği görülüyor. Saatin kayış tokasında paslanmaz çelik kullanılmaması da tasarım konusundaki farklar arasında yer alıyor.

Casio’nun Pro Trek Smart Outdoor serisinin en güzel yönlerinden birisi de  klasik Wear OS saatlerinden farklı bir yerde durması. Saatlerinde dış mekanda navigasyon özellikleri sunmak adına ciddi ölçüde özelleştirme yapan Casio, yeni modelinde de bu çizgisini koruyor. En yeni modellerde rakım ölçer, basınç ölçer ve pusulanın yanı sıra GPS ve harita çıkarma özelliği bulunuyor. Suya dayanıklı olan saatler, bir aktivite takip cihazı olarak da kullanılabiliyor.

Casio WSD-F20A ve daha öncesinde çıkarttığı diğer saatlerle akıllı saat açılımının ilk üyesi olan WSD-F10’un eksikliklerini kapatmış gibi görünüyor. Yürüyüş takibi konusunda oldukça başarılı olan WSD-F10, diğer dış mekan aktivitelerini izleme konusunda sınıfta kalmıştı. Ancak yeni modellerle birlikte bu durumun da değiştiği anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER