Teknoloji

Casio Wear OS işletim sistemli ilk G-Shock saatini tanıttı

casio wear os

Casio, Google’ın Wear OS işletim sistemiyle çalışan ilk G-Shock saatini tanıttı. GSW-H1000 adını taşıyan akıllı saat, G-Squad Pro serisinin bir parçası. Spor özellikleri barındıran GSW-H1000, G-Squad Pro serisinin diğer üyeleri gibi dayanıklı bir kasaya sahip.

GSW-H1000 için kullanıcılara üç farklı seçenek sunuluyor. Tüm modellerde çift katmanlı bir ekran bulunuyor. Bu katmanlardan birinde monokrom ve daima açık bir LCD ekran paneli yer alıyor. Diğer katmanda ise sensör ve harita verilerinin gösteriminde kullanılan renkli LCD panel bulunuyor.

Casio GSW-H1000’nin tüm seçeneklerinde titanyum bir arka panel ve renkli alüminyum Start (Başlat) butonu mevcut. Kasa ve kayışta ise petek dokusu tercih edilmiş. G-Shock’la özdeşleşen dayanıklı tasarımda öne çıkan noktalardan biri. Saatin şarj portu ve mikrofonu da suya dayanıklı. Buna ek olarak, Casio GSW-H1000’nin 200 metre derinlikte çalışabildiğini de belirtmek gerekiyor.

Casio GSW-H1000’nin üç seçeneğinde de yerleşik GPS, kalp atış hızı, basınç ve rakım sensörleri mevcut. Saatte bulunan Casio uygulamasında ise 15 aktivite ve 24 kapalı mekan egzersizi seçeneği sunuluyor.

Google’ın Wear OS platformunda sunduğu özellikler de saatte mevcut. Google Asistan, bildirim gösterme, iOS ve Android desteği söz konusu özellikler arasında yer alıyor.

Wear OS işletim sistemli Casio G-Squad Pro GSW-H1000’nin ne zaman piyasaya çıkacağı henüz bilinmiyor. Akıllı saatin fiyatı konusunda da bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER