Teknoloji

Casio LCD ekranlı ilk dijital kamerasının yirminci yılını özel ürünle kutluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

casio-qv-10-fr-10-140515

Bundan yirmi yıl kadar önce, Casio dünyanın likit kristal ekran içeren ilk son kullanıcıya hitap eden dijital kamerasını çıkarmıştı. Bu ekran sayesinde tüketiciler hareket hâlindeyken çektikleri fotoğrafları ön izleme fırsatı elde ediyordu.

QV-10’un sahip olduğu 1.8 inç LCD ekran günümüzde çoğu kullanıcı için ideal ortam olmayabilir, ancak zamanında bu bir devrim niteliğindeydi. 2012 yılında Japonya Ulusal Doğa ve Bilim Müzesi QV-10’u “Bilim ve Teknoloji için Önemli Tarihi Materyal” sıfatıyla onurlanmıştı. Casio da yirminci yıl şerefine özel bir ürün çıkarıyor.

Şirket EX-FR10 aksiyon kamerasının QV-10’un orijinal görünümüne uygun olacak şekilde makyajlanmış bir versiyonunu kısıtlı sayıda olacak şekilde satışa sunacağını açıkladı. Sadece 2000 adet üretilecek olan bu yirminci yıla özel ürün çok açılı monopodu da beraberinde barındıracak, 22 Mayısta satışa sunulacak.

FR10’un yuvarlak lensi ve LCD’si birbirinden ayrılabiliyor, böylelikle kullanıcılar hareketli çekimleri veya selfie fotoğrafları farklı açılardan çekebiliyor, LCD’yi de kare çekimleri için kullanabiliyor.

16.7 megapiksel, 1/2.3 inç CMOS sensör barındıran kamera modülü FR-10’un geri kalan bölümüyle Bluetooth üzerinden bağlanıyor, HD film kaydı ve Wi-Fi üzerinden paylaşımı destekliyor.

Zengin gösteren mat gümüş kaplama dışında orijinal QV-10 ile FR-10’un fazla benzerliği bulunmuyor, birbirilerinden fazlasıyla farklılar. Ancak nostaljik takılmayı sevenler için bu kamera koleksiyonda bulunacak güzel bir parça olabilir. Tabii ki, buna sahip olmak için Japonya’nın yolunu tutmak gerekiyor. Bir hafta içinde bu ülkede satışa sunulacak özel üretim FR-10’un fiyatı açıklanmadı, ancak Casio fiyatın pek de düşük olmayacağının işaretini verdi.

İLGİLİ HABERLER