Teknoloji

Casio’dan G-Shock görünümlü aksiyon kamerası: G’z Eye GZE-1

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Casio simge niteliğindeki G-Shock markasını taşıyan yeni bir sağlam gövdeli aksiyon kamerası çıkardı. Her ne kadar G’z Eye GZE-1 adını Casio’nun akıllı telefonlarından alsa da, tasarımı doğrudan şirketin sağlam gövdeli kol saatlerinden geliyor.

GZE-1 dünyadaki en yetenekli aksiyon kamerası değil. Saniyede 30 kare hızında 1080p veya 120 kara hızında 480p video ve 6 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar çekebiliyor. Ancak 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklılık ve 4 metreye kadar şoka dayanıklı yapısıyla en sağlamlardan bir tanesi olma özelliğini taşıyor.

190.8 derecelik, f/2.8 lens de aksiyon kameraları içinde bulunan çoğu lensten daha geniş görüş açısı sunmasıyla ayrılıyor. Casio’nun en yeni Pro Trek Android Wear akıllı saatine sahip olanlar, bu cihazı aksiyon kamerasının vizörü gibi kullanabiliyor. Bu arada telefonda da G’z Eye uygulaması kullanılabiliyor.

Casio GZE-1’in dünya çapında ne zaman piyasaya çıkacağını veya fiyatını henüz açıklamadı. Ancak Japonya’da fiyatı 46 bin yen (1626 TL) olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER