Teknoloji

Casio Exilim FR110H gece çekimlerinde kaliteyi artırmayı vadediyor

casio exilim fr110hCasio Exilim FR110H adını taşıyan dayanıklı aksiyon kamerasını tanıttı. Exilim FR110H’in dikkat çeken yönü ise 1.9 megapiksel çözünürlüklü bir sensöre sahip olması. 2016’nın sonuna yaklaşırken ilk iPhone’dakinden bile düşük bir kamera çözünürlüğüyle karşılaşmak pek çok kişiyi şaşırtabilir. Ancak Casio’nun bu tercihinin altında makul sebepler yatıyor.

Piksel sayısının azalması, piksellerin büyümesi anlamına geliyor. Bu da kameranın düşük ışık performansını artırıyor. FR110H de tamamen gece çekimleri için geliştirilen bir kamera olduğu için bu tercih anlam kazanıyor. Kamera ile 1080p video kaydı ve maksimum 51200 ISO’da fotoğraf çekimi gerçekleştirilebiliyor.

casio exilim fr110hCasio Exilim FR110H, daha aydınlık fotoğraflar için geleneksel yaklaşımlar yerine farklı yolları seçmesiyle dikkat çekiyor. Şirketin ürün sayfasındaki fotoğraflar ise büyük bir etki oluşturmasa da, hareket kameralarında yüksek görüntü kalitesinin önceliklerden biri olmadığını unutmamak gerekiyor.

Casio Exilim FR110H Japonya’da bu hafta satışa sunulacak

Casio’nun sıra dışı aksiyon kamerası, bu hafta şirketin anavatanı Japonya’da satışa sunulacak. Aksiyon kameralarını Asya pazarının dışına pek çıkarmayan Casio’nun Exilim FR110H bir değişiklik yapıp yapmayacağı ise bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER