Teknoloji

Casio EXILIM EX-H20G Hybrid GPS özelliği ile hem içeride hem de dışarıda fotoğraflara coğrafi etiket

Casio yeni kompakt dijital fotoğraf makinesi EXILIM EX-H20G’nin duyurusunu yaptı. Bu model Almanya’nın Köln şehrinde yarın kapılarını açacak olan Photokina 2010’u ziyaret edecek kalabalığın karşısına çıkacak. Akıllı hibrit GPS sistemine sahip olan bu makine 14.1 megapiksel çözünürlüğe kadar fotoğraf çekebilirken 720p kalitesinde HD video kaydı yapabiliyor.

10x optik yakınlaştırmaya sahip olan EX-H20G içeride de dışarıda da olsa akıllı GPS sistemi sayesinde konumunuzu belirleyip çektiğiniz fotoğraflara coğrafi etiketler iliştirebiliyor. Bu işiyse içindeki ivmeölçer ve hareket sensörüyle başarıyor. Dışarıda bulunduğunuz en son konumu kaydeden bu makine kapalı ortamda hareket sensörü ve ivmeölçerin yardımıyla konum tahmini yapıyor. Tekrar dışarı çıkıldığında GPS sensörü yeniden devreye giriyor ve pozisyonu doğru olacak şekilde güncelliyor. Casio EXILIM EX-H20G’de 140’ın üzerinde şehre ait önceden yüklenmiş bir veritabanı ve 10 binden fazla yerin fotoğrafı bulunuyor.

Öte yandan Casio EXILIM EX-H20G bir kompakt dijital fotoğraf makinesinden beklediklerinizi size sunuyor: Çeşitli otomatik çekim modları, 3 inç’lik LCD ekran ve 360 derecelik panorama modu bunların arasında yer alıyor. Kasım ayında çıkması beklenen EX-H20G’nin yurtdışı satış fiyatı 349.99$ olacak.

İlgili – Slashgear (Basın Bülteni)

İLGİLİ HABERLER