Teknoloji

CarPlay Siri ve Apple Harita ile yeni özellikler kazanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
carplay siri apple harita
Görsel: The Verge

Apple, WWDC 2016 için düzenlediği açılış etkinliğinde araç içi bilgi ve eğlence platformu CarPlay için sunacağı yeni özelliklerin de duyurusunu yaptı. Bu yıl içinde yayınlanacak iOS 10 ile birlikte hayata geçecek yeni özellikler sayesinde CarPlay Siri ve Apple Harita’nın imkanlarından faydalanabilecek.

Siri’yi üçüncü taraf geliştiricilere açan Apple, Slack ve WhatsApp gibi uygulamalarla mesajlaşma ve Spark, Vonage ve Skype gibi uygulamalarla VoIP arama desteği sunuyor. Apple Harita uygulaması için yayınlanan güncelleme ise rota üstündeki servis noktalarını arama, daha temiz bir kullanıcı arayüzü ve canlı trafik bilgileri sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 10: Zenginleştirilen kilit ekranı, tasarımları yenilenen uygulamalar

Google’ın Android Auto’su ile benzer niteliklerde bir servis olan CarPlay, 2014’te tanıtılmasından bu yana çok sayıda otomobil üreticisinin dikkatini çekmeyi başardı. Ancak otomotiv sektörünün Toyota ve Ford gibi önemli oyuncuları kendi platformlarına da tutunmaya devam ediyor.

Google ise Android Auto için hazırladığı yenilikleri geçtiğimiz ay I/O 2016’da duyurmuştu. Dolayısıyla Apple’ın da bu yoldan yürümesine şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER