Ulaşım

CarPlay destekli ilk Toyota modelleri 2015’te yollara çıkacak

Apple’ın geçen hafta başında duyurusunu yaptığı CarPlay, Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda Volvo, Mercedes ve Ferrari’nin otomobillerinde gösterildi. Bu arada CarPlay’in sadece bu üç üreticinin otomobillerinde yer almayacağını biliyoruz, aralarında Toyota’nın da bulunduğu büyük otomobil üreticilerinin de gelecekte çıkaracağı çeşitli modellerde CarPlay teknolojisi bulunacak.

apple-carplay-030314-1

Toyota’dan gelen açıklamaya göre Japon otomotiv devinin CarPlay’li ilk aracı 2015’te yollarda olacak. Toyota’nın Büyük Britanya birimi resmi blogu üzerinden paylaştığı bir yazıyla bu bilgiyi duyurdu, ancak söz konusu bilginin sadece Britanya’yı mı, yoksa diğer pazarları da mı kapsadığı noktasında net bir bilgi vermedi. Ayrıca şirket hangi modellerin CarPlay uyumlu olacağı veya mevcut modellerin de CarPlay desteği kazanıp kazanmayacağı noktasında da ağzını kapalı tuttu.

Apple, CarPlay’i geçtiğimiz yılın haziran ayında San Francisco’da düzenlediği WWDC 2013’te, iOS in the Car adıyla duyurmuştu. Geçen hafta başında otomobil fuarının hemen öncesinde CarPlay olarak resmiyet kazanan bu teknoloji iOS 7.1’in yayınlanmasıyla birlikte iPhone 5s, iPhone 5 gibi modellerle desteklenir hâle gelmişti.

CarPlay destekli otomobile iPhone Lightning portu üzerinden bağlanıyor, daha sonra otomobilin dokunmatik kontrol paneli üzerinden haritalar, müzik, kişiler ve seçilmiş çeşitli uygulamalara ulaşmak mümkün oluyor. Ayrıca Siri’nin yardımıyla eller serbest şekilde arama yapılabiliyor veya SMS gönderilebiliyor.

İlgili >> Toyota UK Blog

İLGİLİ HABERLER