Teknoloji

Açık denizlerde yüksek hızlı internet dönemi başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

carnival-031114

Gogo gibi internet operatörleri havada yüksek hızlı Wi-Fi bağlantısına erişmeyi mümkün kılsa da, açık denizlerde gemiyle yol alırken yüksek hızlı bir internet erişimine sahip olmakta halen sıkıntı yaşanabiliyor. Okyanusta yol alan büyük yolcu gemilerini işleten Carnival isimli şirket, “WiFi@Sea” isimli melez çözümüyle, yolcularına okyanus seyahatleri sırasında yüksek hızlı bir internet servisi sunmaya hazırlanıyor.

Carnival’dan ağ bağlantısının kesin hızı konusunda bir bilgi verilmezken, sadece bu yeni bağlantı yöntemi sayesinde eskiye kıyasla 10 kat daha yüksek bir internet bağlantı hızına erişilebileceği belirtildi. Şirket yolculuğun her bir aşamasında internet bağlantısı sağlamak için örtüşen yöntemler kullanacak. Gemi bir limana bağlandığı zaman karadaki bir Wi-Fi ağından faydalanacak. Limandan 40 deniz mili açığa kadar ise uzun menzilli Wi-Fi internet erişimini sağlayacak. Açık denizlerde ise görevi uydular üstlenecek. Carnival’dan yapılan açıklamada gemideki şebekenin yolculuk boyunca bu seçenekler arasında geçiş yapacağı belirtilirken, bağlı yolcuların tamamen şeffaf biçimde gerçekleşecek bu geçişleri gözleyebileceğinin altı çizildi.

Carnival’ın kıdemli başkan yardımcısı Ramon Millan, bu yeni internet erişim yöntemiyle çevrim içi olmayı ve sosyal medyayı bir alışkanlık hâline getirmiş kişileri gemilerine çekmeyi planladıklarını dile getirdi. Yeni bağlantı ilk kez bu yıl içinde ABD ve Karayipler arasında sefer yapacak bir gemide kullanılacak. Diğer bölgelere olan seferlerde yeni bağlantının kullanılmasına ise 2015 ve 2016’da başlanacak. Yolcuların bağlantı için ne kadar ücret ödeyeceği konusunda ise bir açıklama yapılmadı.

İLGİLİ HABERLER