Teknoloji

Carl Zeiss ekibinden akıllı telefon kameralarıyla ilgili bilgiler

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın geçen hafta tanıttığı 808 PureVier sahip olduğu 41 megapiksellik kamerasıyla herkesi şaşırttı. Finlandiyalı şirketin bu kadar ilgi çekmesinde Carl Zeiss Kamera Lens Departmanının roldü de büyk. Nokia’nın 41 megapiksel kameralı telefonunda ve ayrıca Lumia serisi Windows Phone cihazlarında yer alan kameralardan sorumlu olan bu bölümün kapıları Nokia Conversations resmi bloguna açıldı.

Bu bölümdeki kıdemli bilim insanlarından biri olan Dr. Hubert Nasse, Nokia Lumia cihazlarında yer alan bir lensi profesyonel makinede yer alan bir lensle karşılaştırıyor. Mobil cihazdaki lens keskinlik açısından diğer lense göre daha yüksek değere sahip. Ne var ki, büyük lensle çekilen fotoğraf daha fazla detay içeriyor. Çünkü mobil cihazda yer alan lens küçük alanı nedeniyle daha fazla sıkıştırılmış görüntüyü toplarken, profesyonel lenste böyle bir durum gözlenmiyor.

Kameranın ve lensin boyutunun küçültülmesi sistemin hassasiyetini artırıyor, ayrıca üretim aşamasını da daha zorlu hâle getiriyor. Ancak Carl Zeiss ekibi 7 mm.’nin altında büyüklüğe sahip olan ve gerçekten iyi bir görüntü kalitesi sunan lensi üretmeyi başarmış.

Fotoğraf severler için Carl Zeiss departmanına yapılan yolculuk ilgi çekici olacaktır. Daha fazla detayı aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER