Ulaşım

Carl Icahn Lyft’e 100 milyon dolar yatırım yapıyor

lyft-logo-180515

Uber’in dikkat çekici rakipleri arasında bulunan ulaşım servisi Lyft, yatırım dünyasının önemli isimlerinden birinin radarına girmeyi başardı. Ekonomi sektöründe “aktivist yatırımcı” olarak anılan Carl Icahn, Lyft’e 100 milyon dolarlık yatırımda bulunacağını açıkladı. Icahn yatırımcısı olduğu şirketleri kendi çıkarları doğrultusunda dizayn etmeye çalışmasıyla tanınsa da, Lyft konusunda farklı bir strateji izleyecek gibi gözüküyor. The Wall Street Journal’a konuşan Carl Icahn, pazarın Uber’e olan yaklaşımı ve Lyft’e biçilen değer göz önüne alınınca Lyft’in muhteşem bir fırsat olduğunu dile getirdi. Lyft’e halihazırda 2,5 milyar dolar değer biçilirken, Uber’in piyasa değeri 50 milyar dolara ulaşmış durumda.

Genelde  büyük şirketlerle çalışan Carl Icahn’ın neden yolun başındaki bir şirkete yatırım yaptığı da bu tablo sayesinde daha iyi anlaşılıyor. Icahn’ın yatırımı Lyft’in değerini değiştirmese de, gelecekte yapılacak yatırımları artırması muhtemel gözüküyor. The Wall Street Journal’a konuşan Lyft’in kurucusu ve başkanı John Zimmer, gelecekte gerçekleştirilecek yatırımlar için Icahn’ın varlığının büyük bir tasdik anlamına geldiğini belirtti. Icahn’ın direktörlerinden birisi de, Lyft’in yönetim kurulunda görev yapacak.

Lyft’in kapsama alanı Uber ile kıyaslandığında halen oldukça kısıtlı durumda. Şu an için sadece 65 ABD şehrinde faaliyet gösteren Lyft’in önünde büyüme adına oldukça büyük bir fırsat bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER