Eğlence

Capcom Street Fighter V’te gösterilen reklamları kaldırdı

capcom street fighter

Capcom kısa bir süre önce Street Fighter V‘te reklam göstermeye başlayarak oyuncuları mutsuz etmişti. Neyse ki, söz konusu reklamların ömrü fazla uzun olmadı. “Sponsorlu içerik” adını taşıyan reklamlar, reklam tarzındaki kostümler ve reklamlı dövüş ringleri artık oyuncuların karşısına çıkmıyor.

Capcom’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak serinin prodüktörlerinden Yoşimori Ono, bir süre önce yaptığı açıklamada ekip olarak sponsorlu içeriklerin gösterimi konusunda tüm kullanıcıların geri bildirimlerini aldıklarını belirtmişti.

Capcom’un reklamlar nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kaldığı bir sır değil. Reklamların gösterim yöntemi nedeniyle pek çok oyuncu, oyunla arasına mesafe koymuştu. Ancak Capcom’u geri adım atmaya iten tek sebebin kullanıcı tepkisi olmadığı belirtiliyor.

Capcom Street Fighter V’te ilk olarak kendisi tarafından düzenlenen “Capcom Pro Tour” isimli organizasyonun reklamlarını göstermişti. Bu etkinlik 16 Aralık itibarıyla sona erdiği için şirketin elinde gösterebileceği çok fazla reklam materyalinin kalmadığı ve bu nedenle sponsorlu içerik programının askıya alındığı belirtiliyor. Capcom’un programı yeniden değerlendirmeye aldığı ve ölçeğini biraz daha daraltarak Street Fighter V’te tekrar reklam göstermeye başlayabileceği ifade ediliyor. Kısacası ortada oyuncuların zaferi olarak tanımlanabilecek bir durumun olduğunu söylemek mümkün değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER