Teknoloji

Canon’un yeni VIXIA kameraları mobil cihazlarla paylaşım özelliğiyle geliyor

Şirketler CES 2013 öncesi yeni ürünlerine ait bilgileri kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Canon da VIXIA serisine ait dört yeni video kamerasını duyurarak bu kervana katıldı. Bu yeni kameralardan HF R42, HF R40 ve HF R400 adını taşıyan üç model, 53x gelişmiş zoom, DIGIC DV IV görüntü işlemcisine ve 3.28 megapiksellik full HD CMOS görüntü sensörüne sahip. MP4 formatında yüksek çözünürlüklü olarak 35 Mbps’ye kadar kayıt yapabilen bu kameralar, 28 Mbps’ye kadar 60p kademeli AVCHD kayıt yeteneğine de sahipler. Günün trendi bulut bilişimi de Canon’un yeni kameralarında ihmal edilmiyor. Canon’un yeni HF R serisi kameraları sahiplerine web üstünden dosya tarama ve indirme imkanı da sunuyor.

Yazılım kısmındaki yenilikler bununla da sınırlı değil. HF R42 ve HF R40 modellerinde kullanılmak üzere hazırlanan CameraAcess uygulamasıyla cihazlarla kaydedilen görüntülerin akıllı telefonlar ya da tabletler üzerinden izlenmesi mümkün oluyor. Yine aynı yazılım sayesinde akıllı cihazları kameralar için bir kumanda olarak kullanmak mümkün. Canon’un yeni üçlüsü mart ayında yurt dışında satışa çıkacak. HF R400’ün fiyatı 300 dolar,HF R40’ın fiyatı 400 dolar, HF R42’nin fiyatıysa 500 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Şirketin görücüye çıkarttığı bir diğer VIXIA serisi kameraysa HF G20. 32 GB dahili hafızaya sahip olan kamerada 10x optik zoom bulunuyor. HF G20’nin 12 saatlik full HD kayıt süresiyse kulağa fazlasıyla etkileyici geliyor. 1100 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan HF G20, şubat ayında satışa sunulacak.

İlgili >> Canon

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER