Teknoloji

Canon’dan SD ve HD kayıt yapan kompakt video kameralar

Artık video kameraların daha fazla küçülemeyeceğini düşünürken, Canon bir yolunu buluyor ve daha da küçük ürünler çıkarmayı başarıyor. Şirketin en son çıkardığı bir dizi video kamera en küçük standart çözünürlükte kayıt yapan flash hafızaya kayıt yapan model olmayı başardı. Ayrıca 230 gr’lık ağırlığıyla en hafif Canon kamera olmayı da başardı.

LEGRIA FS serisi sayesinde artık eski video kasetlerden tamamen kurtulmuş olacaksınız. 8 GB’lik hafızaya sahip olan FS20’den 32 GB’lik hafızaya sahip olan FS22’ye kadar farklı kapasitelere sahip cihazların bulunduğu bu seride harici kartlar ile de hafıza kapasitesi genişletebiliyor. Belki harici karta hiç ihtiyacınız olmayabilir, çünkü 8 GB’lık model bile beş saatlik video kaydını becerebiliyor. Bu video kameraların Mart ayında piyasaya çıkması bekleniyor.

Peki Canon’un SD kayıt yapan kameraları var da, HD kayıt yapan kamera modelleri yok mu? İki yeni HD flash modeli daha Canon’un yeni ürünleri arasındaki yerini alıyor: HF S10 ve HF S100. Her iki kamera da 1920×1080 çöüzünürlükte kayıt yaparken kompakt tasarımlarıyla da beğeni toplayacak. HFS10 32 GB’lık kapasiteye sahip ve 12 saatlik HD video kayıt yapabiliyor. Ayrıca harici hafıza kartları ile bu süre daha da arttırılabiliyor. Ancak HF S100 ile HD kayıt yapmak için tamamen SDHC kartlara bağlı kalmak zorundasınız.

Canon’un yeni video kameraları CES 2009’da ziyaretçilerle buluşacak.

İLGİLİ HABERLER